O-STA

Opera se je odločila za Yahoo kot ekskluzivnega globalnega partnerja za mobilno iskanje

Podjetji sta ustanovili strateško partnerstvo preko katerega bosta milijonom uporabnikom brskalnika Opera na mobilnih telefonih omogočila uporabo iskalnika Yahoo! Search

OSLO, Norveška in LAS VEGAS, ZDA - (BUSINESS WIRE) - 8. januar 2007 - Opera Software (OSE:OPERA) in Yahoo (Nasdaq:YHOO) sta danes oznanila novo strateško partnerstvo, s katerim je Opera izbrala Yahoo za ekskluzivnega ponudnika mobilnega iskanja za milijone uporabnikov spletnega brskalnika Opera Mini(TM) in Opera Mobile(TM) na mobilnih telefonih v preko 100 državah po celotnem svetu. Opera bo novo storitev Yahoo! oneSearch(TM) zagnala, ko se bo le-ta pojavila na trgu, predvidoma v prvem četrtletju 2007.

Yahoo! oneSearch(TM) je popolnoma nova storitev mobilnega iskanja, ki je bila izdelana z namenom uporabnikom ponuditi to kar si ob uporabi mobilnih telefonov želijo - takojšnje odgovore. Storitev prepozna namen iskanja in namesto spletne strani s seznamom povezav prikaže ustrezne vsebine na strani z rezultati. Rezultati so razporejeni po skupinah, kar še dodatno olajša iskanje znotraj njih.

Ta novi odnos prikazuje uspešno osredotočenje Yahoo pri izdelavi in kovanju dobičkov pri inovativnih mobilnih storitvah in sodelovanju s ključnimi partnerji pri širitvi teh storitev med uporabniki. Yahoo in Opera sta se dogovorila, da bosta sodelovala pri raziskovanju možnosti mobilnega oglaševanja na mobilnem brskalniku Opera.

"Veseli smo, da lahko razglasimo to strateško sodelovanje s podjetjem Yahoo na področju mobilnega iskanja," je dejal Jon S. von Tetzchner, soustanovitelj in izvršni predsednik Opera Software. "Mobilne brskalnike Opera si je preneslo preko 50 milijonov uporabnikov in po naših izkušnjah je iskanje ena od najpomembnejših storitev, ki jih mora vsebovati mobilni brskalnik. Zato je bilo za nas pomembno, da poiščemo partnerja, ki bi z Opero tesno sodeloval pri izboljšavi uporabnikovih izkušenj."

Opera bo Yahoo! Search pošiljala preko svojih distribucijskih kanalov za Opera Mini, vključujoč neposredne brezplačne prenose za potrošnike, ter preko partnerstev s ponudniki vsebin, izdelovalci naprav in ponudnikov mobilnih storitev. Opera in Yahoo bosta skupaj tržila Yahoo! Search na Opera Mobile, da bi povečala zavedanje uporabnikov in uporabo.

"Močan in priljubljen brskalnik Opera Mobile se popolnoma ujema z inovativnimi mobilnimi spletnimi storitvami podjetja Yahoo," je dajal Marco Boerries, član uprave za povezave pri podjetju Yahoo. "To novo partnerstvo bo milijonom uporabnikov Opera Mobile in Opera Mini po celotnem svetu omogočilo enostavno uporabo Yahoo! oneSearch pri iskanju želenih informacij."

Opera Mini (http://www.operamini.com) je brezplačen spletni brskalnik, ki omogoča popoln dostop do spleta z večine mobilnih telefonov na tržišču. Opera Mini se je pojavil januarja 2006 in do sedaj pridobil preko 8 milijonov uporabnikov. Opera Mobile je spletni brskalnik podjetja Opera Software za uporabo na naprednejših telefonih. Brskalnik, ki popolnoma ustreza standardom za spletne brskalnike, uporablja tehnologijo prikazovanja Opera Small Screen Rendering za preureditev spletnih strani za prikaz na majhnem zaslonu ter uporabnikom omogoča navigacijo s pomočjo intuitivnega navpičnega premikanja.

Mobilne storitve Yahoo! so na voljo na mobilnih napravah večjih proizvajalcev in ponudnikov mobilnih storitev v preko 40-ih državah po celotnem svetu. Yahoo je na področje mobilnikov s svojimi vrhunskimi spletnimi storitvami prvič posegel leta 1999 in je do danes sklenil preko 80 partnerstev s ponudniki mobilnih storitev in izdelovalci naprav po celotnem svetu. Yahoo ponuja obilico mobilnih storitev za končne uporabnike, vključujoč Yahoo! Go for Mobile 2.0, inovativno aplikacijo, ki s svojo edinstveno izdelavo, možnostjo personalizacije vsebin s celotnega interneta in ponovnim določanjem meja internetnemu iskanju na novo postavlja meje mobilnim internetnim doživetjem za potrošnike. Mobilne spletne storitve podjetja Yahoo potrošnikom omogočajo hiter dostop do njihovih najljubših Yahoo storitev, kot so Yahoo! Search, Yahoo! Mail, Yahoo! News, Yahoo! Finance, Yahoo! Sports in več.

O podjetju Opera Software ASA

Opera Software ASA je na novo določilo spletno brskanje za osebne računalnike, mobilne telefone in ostale omrežne naprave. Njegova tehnologija spletnih iskalnikov, ki lahko deluje na večih platformah, je znana po svoji majhnosti, zmogljivosti in skladnosti s standardi, obenem pa uporabnikom ponuja hitrejšo, varnejše in bolj dinamično spletno doživetje. Podjetje kotira na borzi v Oslu (OPERA). Več o Operi si preberite na www.opera.com.

O podjetju Yahoo

Yahoo je ena izmed vodilnih blagovnih znamk na internetu in ena najbolj obiskanih spletnih strani na svetu. Yahoojeva misija je povezati ljudi z njihovimi strastmi, skupnostmi in znanjem vsega sveta. Podjetje ima sedež v mestu Sunnyvale v Kaliforniji.

Yahoo! in Yahoo! logotipi so blagovne znamke in/ali registrirane blagovne znamke Yahoo! Inc. Vsa ostala imena so blagovne znamke in/ali registrirane blagovne znamke njihovih lastnikov.

KONTAKT: Yahoo!
Nicole Leverich, +1-408-349-5583
nicolewl@yahoo-inc.com
ali
Fleishman-Hillard for Yahoo! Inc.
John Reseburg, +1-415-318-4117
reseburj@fleishman.com
ali
Opera Software
Michelle Valdivia Lien, +1-786-208-6072
Vodja oddelka za tržne komunikacije za S in J Ameriko
michelle@opera.com
Tor Odland, +47 2416 4242
Direktor komunikacij
toro@opera.com

KLJUČNE BESEDE: KALIFORNIJA NEVADA NORVEŠKA MEDNARODNO EVROPA SLEDENJE
PANOŽNE KLJUČNE BESEDE: TELEKOMUNIKACIJE SOFTWARE INTERNET E-POSLOVANJE RAČUNALNIKI/ELEKTRONIKA SEJEM IZDELEK TRŽENJE SPORAZUMI
VIR: Yahoo! Inc.