O-STA

RIM in Yahoo predstavila Yahoo! Mobile 2.0 za Uporabnike BlackBerry tehnologije

Las Vegas, ZDA �- BUSINESS WIRE �- 8. januarja 2007 �- Research In Motion (RIM) (Nasdaq:RIMM)(TSX:RIM) in Yahoo Inc. (Nasdaq:YHOO) sta razširila strateško globalno partnerstvo in omogočila uporabo aplikacije Yahoo! Go Mobile 2.0 miljonom uporabnikov tehnologije BlackBerry(R) po vsem svetu. Od danes si lahko uporabniki po vsem svetu snamejo novo beta različico Yahoo! Go 2.0 na različnih telefonih, med drugim na BlackBerry(R) 8700 Series, BlackBerry(R) 7130 Series in BlackBerry(R) Pearl(TM). Družbi prav tako nameravata storitev Yahoo! Go 2.0 prilagoditi za vse prihodnje BlackBerry telefone in razviti še večjo integracijo med storitvijo in platformo BlackBerry.

"Naše sodelovanje z družbo Yahoo nenehno raste in omogoča mobilnim uporabnikom dostop do Yahoojevih priljubljenih storitev na vodilni tehnologiji BlackBerry," je povedal Jim Balsillie iz podjetja Research In Motion. "Yahoo! Mail in Yahoo! Messenger na tehnologiji BlackBerry prinašata izjemno izkušnjo, ki predstavlja našo dobro sodelovanje. Zadovoljni smo, da sodelujemo z družbo Yahoo in omogočamo uporabnikom tehnologije BlackBerry po vsem svetu uporabo nove storitve Yahoo! Go 2.0."

RIM in Yahoo sta prvič napovedala sodelovanje v začetku leta 2005 in ponudila Yahoojeve inovativne storitev uporabnikom tehnologije BlackBerry. Od takrat sta obe podjetji lansirali številne Yahoojeve storitve kot so Yahoo! Mail, Yahoo! Messenger in Yahoo! Search.

"Izboljšali smo Yahoo! Go 2.0 za tehnologijo BlackBerry in verjamemo, da smo ustvarili edinstveno mobilno internetno doživetja za tovrstne telefone," je rekel Marco Boerries, član uprave podjetja Yahoo. "Yahoo in RIM sta s skupnimi močmi lansirala Yahoojeve storitve uporabnikom BlackBerry platforme pri več kot 120 mobilnih operaterjih v skoraj 60 državah in z današnjim dnem smo še nadaljnjo omogočili ljudem ostati v stiku s tistim, kar jim je pomembno."

Yahoo! Go 2.0 je inovativna aplikacija, ki z originalno zasnovo, osebnimi nastavitvami za celoten internet in popolnoma novim načinom iskanja na novo definira mobilni internet. Ključne funkcije storitve Yahoo! Go 2.0 so med drugim:

- nov način iskanja za mobilne uporabnike �- OneSearch prepozna iskalno geslo in namesto spletne strani s seznamom povezav prikaže ustrezne vsebine na strani z rezultati. Rezultati so urejeni po tematiki v berljivi obliki in omogočajo uporabniku enostaven dostop do podrobnejših informacij,

- dostop do lokalnih informacij* �- widget "Local & Maps" omogoča uporabnikom hiter dostop do izčrpnega lokalnega imenika informacij o podjetjih po ZDA, dopolnjenega z ocenami in kritikami milijonske Yahoojeve skupnosti. Interaktivni zemljevidi, napotki za vožnjo in podatki o prometnih razmerah v realnem času pa pomagajo uporabnikom najti pravo pot,

- bogate, prilagodljive vsebine iz milijonov virov povezujejo uporabnike �- sveže novice in najpomembnejši dnevni dogodki v widgetih "novice" (News), "šport" (Sports), "zabava" (Entertainment), "vreme" (Weather) in finance (Finance) povežejo uporabnike z informacijami, ki jih potrebujejo. Vsak widget vsebuje tudi "nadzorni center", v katerem lahko uporabniki dostop do več člankov uporabljajo "watchlist" za področja, ki jih zanimajo �- od športnih ekip, borze do zvezdnikov �- ali pa dodajo novo vsebino izmed milijonov virov na internetu, ki objavljajo v tehnologiji RSS,

- izmenjava fotografij povezuje uporabnike z njihovimi skupnostmi. Flickr widget integrira eno od najbolj razširjenih in bogatih spletnih fotografskih skupnosti, in uporabnikom poenostavlja nalaganje in urejanje fotografij z njihovih telefonov. Uporabniki BlackBerry tehnologije lahko z lahkoto izmenjujejo fotografije, si ogledajo slike svojih prijateljev in brskajo ter iščejo po milijonih slik, objavljenih na skupnosti Flickr,

RIM in Yahoo nadaljujeta svoje sodelovanje v želji omogočiti uporabo tudi drugih Yahoojevih storitev na telefonih s tehnologijo BlackBerry in nadaljno izboljšati uporabniško doživetje storitve Yahoo! Mail.

Snamite si Yahoo! Go Mobile 2.0

Uporabniki po vsem svetu lahko dobijo več informacij ali pa si snamejo beta verzijo Yahoo! Go 2.0 za platformo BlackBerry od danes naprej na naslovu http://go.yahoo.com.

O družbi Research In Motion (RIM)

Družba Research In Motion je vodilni snovalec, izdelovalec in prodajalec inovativnih brezžičnih rešitev za svetovni trg mobilnih komunikacij. Z razvojem integrirane strojne in programske opreme ter storitev, ki podpirajo različne standarde brezžičnih omrežij, RIM ponuja platforme in rešitve za celovit dostop do časovno občutljivih informacij kot so elektronska pošta, telefon, SMS sporočila, internet in internetne aplikacije. Tehnologija družbe RIM prav tako omogoča širokem spektru razvijalcev in izdelovalcev izboljšanje njihovih izdelkov in storitev s brezžičnim dostopom do podatkov. Portfelj podjetja RIM vključuje nagrajene izdelke, storitve in vdelanih tehnologij, ki jih uporablja na tisoče organizacij po svetu in vključuje BlackBerry(R) brezžično platform, RIM Wireless Handheld(TM) linijo izdelkov, orodja za razvoj programske opreme, radijski modemi in programski/strojni licenčni sporazumi. Družba RIM je bila ustanovljena leta 1984 in ima sedež v Waterlooju v Ontariu, s podružnicami v Severni Ameriki, Evropi in pacifiški Aziji. Družba RIM kotira na borzi Nasdaq (Nasdaq:RIMM) in na borzi Toronto Stock Exchange (TSX:RIM). Za več informacij obiščite www.rim.com ali www.blackberry.com.

O družbi Yahoo! Inc.

Yahoo je ena izmed vodilnih blagovnih znamk na internetu in ena najbolj obiskanih spletnih strani na svetu. Yahoojeva misija je povezati ljudi z njihovimi strastmi, skupnostmi in znanjem vsega sveta. Družba ima sedež v mestu Sunnyvale v Kaliforniji.

* Odvisno od pokritosti z brezžičnim omrežjem

Ime Yahoo! in logotipi Yahoo! so zaščitene blagovne znamke podjetja Yahoo! Inc.

Vsa ostala imena so blagovne znamke in/ali zaščitene blagovne znamke njihovih lastnikov.

Napovedi o prihodnosti v tem sporočilu za javnost so opredeljene z ukrepom "varni pristan" na podlagi Zakona o pravnih postopkih za zasebna podjetja iz leta 1995 (Private Securities Litigation Reform Act of 1995). Napovedi o prihodnosti so v tem sporočilu izražene z besedami kot so "nameravati" in podobnimi zrazi. Napovedi o prihodnosti temeljijo na domnevah in informacijah, dosegljivih družbi Reasearch In Motion.

Investitorje opozarjamo, da lahko takšne napovedi o prihodnosti vsebujejo tveganja in negotovosti. Med pomembne dejavnike, ki bi lahko povzročili, da se dejanski rezultati razlikujejo od tistih, ki jih navajajo izjave o napovedih, brez omejitev spadajo napake na izdelkih in odgovornost za izdelke; tveganja, povezana z mednarodno prodajo in potencialnim gibanjem menjalnih tečajev; začetek ali rezultat sodnega procesa; dejanja ali potencialna dejanja terorizma; mednarodni spori; večja fluktuacija četrtletnih poslovnih rezultatov; spremembe v kanadski ali tuji zakonodaji in predpisih; nadaljnje sprejetje izdelkov družbe RIM; krepitev konkurence; tehnološke spremembe in uspešen razvoj novih izdelkov; odvisnost od mrež tretjih strani za omogočanje storitve; odvisnost od pravic intelektualne lastnine in drugih tveganj in dejavnikov, podrobno opisanih v rednih poročilih družbe RIM za ameriško Komisijo za trg vrednostnih papirjev (SEC) in druga regulatorna telesa. Družba nima namena ali obveznosti posodabljati ali revidirati katerihkoli izjav, ki se nanašajo na prihodnost, bodisi zaradi novih informacij, dogodkov v prihodnosti ali česarkoli drugega.

Skupine oznak, slik in simbolov povezanih z BlackBerry in RIM so izključna last podjetja Research In Motion Limited in so zaščitene blagovne znamke. RIM, Research In Motion in BlackBerry so registrirani pri Patentnem uradu ZDA in lahko čakajo na registracijo ali pa so že registrirani v drugih državah. Vse ostale blagovne znamke, imena izdelkov, zaščitene blagovne znamke in imena storitev so last njihovih lastnikov. RIM ne prevzema odgovornosti in ne predstavlja oz. daje zagotovil in garancij za izdelke ali storitve tretji strank.

Kontakt: Yahoo!
Nicole Leverich, +1-408-349-5583
nicolewl@yahoo-inc.com
ali
Fleishman-Hillard za Yahoo! Inc.
John Reseburg, +1-415-318-4117
reseburj@fleishman.com
ali
RIM Oddelek za investitorje
RIM Investor Contact, +1-519-888-7465
investor_relations@rim.com
ali
Brodeur (Za RIM)
Marisa Conway, +1-212-771-3639
mconway@brodeur.com