O-STA

Storitve Plačniške asistence za komitente banke Sberbank

Sberbank banka d.d. je s 1. januarjem še dodatno obogatila široko paleto storitev za svoje komitente. Kot prva finančna institucija na slovenskem trgu omogoča vsem poslovnim subjektom, ki imajo pri njej odprt transakcijski račun za opravljanje plačilnega prometa iz dejavnosti, brezplačne storitve Plačniške asistence. Kot je znano, banka Sberbank že od začetka leta 2015 svojim komitentom - fizičnim osebam, omogoča brezplačne storitve Domske in primerjalne asistence.

Plačilna nedisciplina še vedno predstavlja enega ključnih problemov pri poslovanju mikro, malih in srednje velikih podjetij. V vsakoletnih raziskavah Banke Slovenije (o dostopnosti virov za podjetja) je plačilna nedisciplina za 61% malih in srednje velikih podjetij tisti dejavnik, ki najbolj omejuje njihovo delovanje (Vir: Anketa Banke Slovenije 2014). Marsikatero podjetje se tako kmalu znajde v hudih težavah, ko zaradi zamud kupcev pri plačilu, kljub morebitnemu najemanju kreditov, ne more več poravnavati svojih obveznosti. Tako lahko trajajoča nelikvidnost enega podjetja na daljši rok sproži nelikvidnost večjemu številu, v posel, posredno ali neposredno, povezanih podjetij.

Plačniška asistenca, ki so jo v podjetju Linea Directa razvili že v letu 2013 za aktivno upravljanje plačilne nediscipline, omogoča uporabnikom te storitve na enostaven način urejanje terjatev ter soočanje z neplačniki. Vsem poslovnim subjektom, ki imajo pri banki Sberbank d.d. odprt transakcijski račun za opravljanje plačilnega prometa iz dejavnosti, Plačniška asistenca omogoča naslednje storitve:

- pridobivanje osnovnih bonitetnih podatkov podjetij,

- pridobivanje ponudb za izvedbo odkupa terjatev,

- pridobivanje ponudb za izvedbo verižne kompenzacije,

- oddajanje elektronske izvršbe na podlagi verodostojne listine,

- priprava kazenskih ovadb za vložitev na Policijo,

- izvensodne izterjave in izterjave v tujini.

V podjetju Linea Directa zatrjujejo, da se ključna dodana vrednost skriva v enostavnosti uporabe za imetnike asistence (klic na brezplačno telefonsko številko 080 14 71 ali sporočilo na asistenca@linea-directa.eu), izredno visoki odzivnosti ter hitrosti reševanja primerov. Najpomembnejši del Plačniške asistenca je individualna obravnava in svetovanje imetnikom asistence o izbiri najprimernejšega ukrepa. Tako imetniki Plačniške asistence privarčuje veliko časa in denarja.

Več informacij o posameznih storitvah Plačniške asistence boste našli na:

https://www.sberbank.si/mikro-podjetja/racuni-in-poslovanje/placniska-asistenca

_____________________________________________________________________________________

Sberbank d.d.

Sberbank banka d. d. se na slovenskem bančnem trgu med 16 bankami, uvršča po bilančni vsoti na 8. mesto in na 12. mesto po pregledu letnih poslovnih rezultatov pred davki (na dan 30. junij 2015). Od 15. februarja 2012 je članica bančne skupine Sberbank. Mednarodna mreža nam omogoča zagotavljanje finančne podpore svojim strankam ne samo v Sloveniji, kjer smo prisotni z 12 poslovalnicami v 8 slovenskih mestih, ampak tudi pri poslovanju v tujini. Na 30. september 2015 je bilančna vsota banke znašala več kot 1,842 milijarde EUR, kapitalska ustreznost pa je bila 17,39 %, kar kaže na visoko raven varnosti in stabilnosti banke.

Spletna stran: www.sberbank.si

O Sberbank Europe

Sberbank Europe (Sberbank Europe AG), ki ima sedež na Dunaju v Avstriji, je bančna skupina v stoodstotni lasti Sberbank Rusija. Sberbank Europe je prisotna v 11 državah srednje in vzhodne Evrope: v Avstriji, Bosni in Hercegovini (Sarajevu in Banki Luki), na Hrvaškem, Češkem, Madžarskem, Slovaškem, v Sloveniji, Srbiji, Ukrajini in Nemčiji. Sberbank Europe ima 288 poslovalnic in zaposluje okrog 5.000 ljudi v državah srednje in vzhodne Evrope (podatek na dan 31. avgusta 2015).

Spletna stran: www.sberbank.at

O skupni Sberbank

Sberbank Rusija je največja banka v Rusiji in ena vodilnih finančnih ustanov na svetu. V posesti ima skoraj tretjino vseh sredstev ruskega bančnega sektorja. Je ključna posojilodajalka nacionalnemu gospodarstvu in najpomembnejša zbirateljica vlog v Rusiji. Ustanovila jo je ruska centralna banka, ki ima v lasti 50% njenega osnovnega kapitala in eno glasovalno delnico, preostalih 50% pa je v lasti domačih in tujih vlagateljev. Sberbank ima več kot 135 milijonov strank med prebivalstvom in milijon strank med podjetji v 22 državah. Ima najširšo poslovno mrežo v Rusiji s skoraj 17.000 poslovalnicami, njeno mednarodno poslovanje pa sega v Združeno kraljestvo, Združene države, Skupnost neodvisnih držav, države srednje in vzhodne Evrope, Turčijo in druge države. Banka ima splošno dovoljenje za opravljanje bančnih poslov št. 1481, ki ga je izdala ruska centralna banka.

Revija The Banker ji je v letu 2012 podelila naziv "banka leta", revija Euromoney pa jo je v letu 2013 razglasila za "najboljšo banko v srednji in vzhodni Evropi ter Rusiji".

Spletna stran: www.sberbank.ru

Kontaktna oseba

LEON ŠIKOVEC

Tel.: 01/ 53 07 606

Elektronski naslov: leon.sikovec@sberbank.si

ali modra številka: 080 22 65

Spletna povezava: www.sberbank.si