O-STA

Bayer še naprej razvija svoj program odprtih inovacij

· Bayer širi svoj program odprtih inovacij s še eno pobudo za "crowdsourcing" Grants4Indications®

· CoLaborator® in drugi uspešni crowdsourcing programi poudarjajo pomen odprtih inovacij v Bayerju.

Berlin, 9. februar 2016 - S programom "Grants4Indications®" je Bayer uvedel svojo peto globalno crowdsourcing pobudo. Najnovejši spletni program spodbuja raziskave novih indikacij z namenom odkrivanja novih potencialnih področij zdravljenja za Bayerjeve učinkovine. "Grants4Indications" je del Bayerjevega globalnega pristopa odprtih inovacij, ki že vključuje številne uspešne crowdsourcing pobude in sodelovanja, kot tudi CoLaboratorTM - privlačen inkubatorski proctor za mlada podjetja na področju "life science" v Berlinu in San Franciscu.


Poleg tega sta Bayer in ameriško združenje za raziskave raka (AACR) pravkar objavila začetek projekta "AACR-Bayer Innovation and Discovery Grants". Ta program bo uveljavljal ključna načela pobude Bayer Grants4Targets® s poudarkom na onkologiji, t.j. zagotoviti nove možnosti zdravljanja tistih oblik raka, kjer obstajajo neizpolnjene zdravstvene potrebe, spodbujati inovativnost in prevajanje idej iz temeljnih raziskav v nova zdravila ter okrepiti sodelovanje med akademskimi skupinami in farmacevtsko industrijo. Bayerjeva pobuda Grants4Targets prevaja ideje iz temeljnih raziskav v nova zdravila s finančno podporo raziskavam novih ciljnih zdravil za različne indikacije.

"Dopolnjevanje našega internega strokovnega znanja z znanjem odličnih partnerjev iz akademskih krogov in farmacevtske industrije je sestavni del inovacijske strategije v Bayerju," je dejal prof. Andreas Busch, član izvršnega odbora divizije Pharmaceuticals v družbi Bayer AG in vodja razvoja zdravil. "Pozdravljamo najrazličnejše oblike sodelovanja v vrednostni verigi, od tradicionalnih licenčnih pogodb ali strateškega zavezništva pri raziskavah do javno-zasebnega partnerstva in modelov odprtih inovacij. Za razvoj novih možnosti zdravljenja v korist bolnikov bomo združili moči v sodelovanju s strokovnjaki zunaj Bayerja."

Pobuda Grants4Targets je bila leta 2009 uvedena kot prva pobuda za "crowdsourcing" množično partnerstvo v Bayerju. Od takrat je bilo ustanovljenih še nekaj takšnih pobud. Grants4Targets®, Grants4Apps® in nedavna pubuda Grants4Indications® so programi odprtih inovacij, ki zagotavljajo finančno podporo znanstvenikom na univerzah, v akademskih raziskovalnih inštitutih in start-up podjetjih oziroma razvijalcem zdravstvene informacijske tehnologije iz vsega sveta, v okviru posebnih projektov. S spletnim programom "PartnerYourAntibodies" išče Bayer nova protitelesa, ki so zlasti pomembna za raziskave družbe.


Bayerjev raziskovalni inkubator "CoLaborator" nudi mladim podjetjem na področju "life sciences" možnost, da ustanovijo lastne raziskovalne laboratorije v raziskovalnem omrežju Bayerjeve divizije "Pharmaceuticals" v San Franciscu, ZDA in Berlinu, Nemčija. Koncept inkubatorja mladim podjetjem omogoča laboratorijski prostor in dostop do Bayerjevega strokovnega znanja, infrastrukture ter izhodišče za iskanje možnosti za partnersko sodelovanje v farmacevtski industriji. Z inkubatorjem CoLaborator je Bayer ustvaril okolje za spodbujanje raziskav in inovacij na področju "life sciences".

O program Grants4Indications®

Z nedavno uvedeno "crowdsourcing" pobudo za množično partnerstvo Grants4Indications® Bayer spodbuja raziskave novih terapevtskih indikacij. Grants4Indications je spletni program za vpis idej o specifičnih ne-kliničnih ali kliničnih raziskovalnih projektov z namenom ocenjevanja Bayerjeve učinkovine in možnostjo odkritja nove terapije za bolnike. Če bodo prijavitelji uspešni na prvi stopnji, bodo prejeli povabilo k predstavitvi razširjenega predloga za nameravano raziskavo in bodo v ta namen prejeli tudi finančno podporo. Če bodo privitelji uspešni tudi na naslednji stopnji, bodo upravičeni do nadaljne finančne podpore za izvedbo raziskave pod pogoji sporazuma o Investigator-Initiated Research (IIR). Več informacij je na voljo na spletni strani www.grants4indications.bayer.com.

O programu Grants4Targets®

Grants4Targets je spletni program množičnega "crowdsourcing" partnerstva, ki ga izvaja Bayerjeva divizija "Pharmaceuticals". Ta globalni program podpira raziskave novih ciljnih zdravil na področjih, ki jim Bayer namenja posebno pozornost - onkologija, ginekologija, kardiologija (vključno z boleznimi ledvic), hematologija in oftalmologija - s financiranjem in strokovnim znanjem ter tehnologijami za odkrivanje zdravil. Predlogi se oddajo prek spleta. Na voljo sta dve obliki finančne podpore: splošne subvencije (od 5.000 do 10.000 EUR) za zelo zgodnje faze odkrivanja ciljnih zdravil in specifične subvencije (od 10.000 do 125.000 EUR) za zrele zamisli, ki naslavljajo specifične vidike ciljnih zdravil kot prvi korak v smeri odkrivanja zdravil. Raziskovalci, ki so že prejeli finančno podporo v okviru programa, pohvalijo hiter dostop do sredstev, priložnosti za vključitev v skupne raziskave z Bayerjem in razpoložljivost orodij za iskanje in preverjanje. Za več informacij obiščite www.grants4targets.com.

O programu AACR-Bayer Innovation and Discovery Grants

Namen programa AACR-Bayer Innovation and Discovery Grants je podpora ključnim načelom pobude Bayer Grants4Targets. Program sprejema predloge za raziskave novih terapevtskih tarč na različnih področjih onkoloških raziskav. Predvidoma bo v enem letu od 1. julija 2016 dalje podeljeno več subvencij, in sicer od 10.000 do 25.000 USD. Vsi prejemniki bodo imeli priložnost delati z Bayerjevim mentorjem, ki bo zagotovil navodila, strokovno znanje in/ali orodja za hitrejšo uresničitev njihovih znanstvenih zamisli.

O programu Grants4Apps®

Pobuda programa odprtih inovacij Grants4Apps je bila ustanovljena leta 2013 kot program množičnega "crowdsourcing" partnerstva. Podjetje nudi subvencije, namenjene znanstvenikom in start-up podjetjem za njihove projekte na področjih programske in strojne opreme ter informacijske tehnologije, ki prispevajo k izboljšanju zdravstvene oskrbe ali farmacevtskih procesov. Program množičnega partnerstva je bil leta 2014 razširjen z novim modelom odprtih inovacij na področju digitalnega zdravstva, s pospeševalnikom "Accelerator".

"Grants4Apps Accelerator" ponuja namenske pisarniške prostore za 5 digitalnih zdravstvenih start-up podjetij, ki razvijajo koncepte inovativnih tehnoloških rešitev za zdravstveno oskrbo na sedežu Bayerjeve poslovne divizije "Pharmaceuticals" v Berlinu, kjer prejmejo podporo pri nadaljnem razvoju projektov in poslovnih modelov. Vsako start-up podjetje prejme finančno podporo v vrednosti do 50.000 evrov in okoli 100 dni koristi prostore "Grants4Apps Accelerator". V tem času Bayer ponuja pomoč svojih izkušenih menedžerjev, ki poleg intenzivnega mentorstva zunanjih podjetnikov skrbijo za coaching teh podjetij. Tako pospeševalnik "Accelerator" ustvarja popolno okolje za razvoj najnaprednejših tehnologij v zdravstvu in krepi Bayerjevo zavzemanje za sodelovanje z mladimi podjetniki. Dodatno je Bayer v prostorih družbe v Barceloni, v Španiji, odprl tudi "Grants4Apps Co-working Space" - prostor, kjer bodo gostili do pet start-up podjetij s področja digitalnega zdravstva. Za več informacij obiščite www.grants4apps.bayer.com.

O pobudi PartnerYourAntibodies®

V okviru spletne pobude za množično partnerstvo "PartnerYourAntibodies" išče Bayerjeva divizija "Pharmaceuticals" nova protitelesa, v povezavi s področji onkologije, kardiologije (vključno z boleznimi ledvic), hematologije, oftalmologije in ginekologije, ter naslavlja specifične tarče ali poti delovanja na selektiven način (fukcionalna aktivnost). Bayer bo spletne prijave ocenil glede na biološko aktivnost. Če bo prijava potrjena, se lahko Bayer s kandidatom dogovori za izvajanje skupnega raziskovalnega projekta protiteles, v okviru katerega bo zagotovil znatno finančno podporo za kritje raziskovalnih stroškov. Za več informacij obiščite www.partneryourantibodies.bayer.com.

O pobudi Bayer CoLaborator®

S konceptom globalnega inkubatorja želi Bayer pomagati raziskovalcem v mladih podjetjih na področju "life sicences", da ustanovijo lastne raziskovalne laboratorije. Neodvisna podjetja lahko poleg ugodnega najema laboratorijske in pisarniške infrastrukture dobijo tudi dostop do Bayerjevega strokovnega znanja in globalnega raziskovalnega omrežja. Bayerjev prvi CoLaborator je bil ustanovljen leta 2012 na lokaciji Mission Bay, San Francisco, v neposredni bližini Bayerjevih raziskovalnih laboratorijev. Leta 2014 je Bayer odprl drugi raziskovalni inkubator v Berlinu. Vsi najemniki v programu CoLaborator lahko delajo in izmenjujejo ideje ali izkušnje na mednarodni ravni na obeh lokacijah CoLaborator. Bayer želi postati prva kontaktna točka za mlada podjetja, ki v farmacevtski industriji iščejo partnerje za sodelovanje. Za več informacij obiščite www.colaborator.bayer.com.

Bayer: Science For A Better Life

Bayer je globalno podjetje s ključnimi kompetencami na Life Science področjih varovanja zdravja in kmetijstva. Namen Bayerjevih izdelkov in storitev je pomagati ljudem in izboljšati kakovost življenja. Skupina si hkrati prizadeva ustvariti vrednost z inovacijami, rastjo in visoko donosnostjo. Bayer je zavezan načelom trajnostnega razvoja ter ravna kot družbeno in etično odgovorna družba. V poslovnem letu 2014 je imela skupina Bayer okoli 119.000 zaposlenih in ustvarila prodajo v višini 42,2 milijarde evrov. Kapitalski izdatki so znašali 2,5 milijarde evrov, stroški raziskav in razvoja pa 3,6 milijarde evrov. Te številke vključujejo tudi podatke za področje visokotehnoloških polimerov, ki je 6. oktobra 2015 vstopilo na borzo kot samostojno podjetje pod imenom Covestro. Za več informacij obiščite www.bayer.com.

Z našo službo za odnose z javnostmi lahko stopite v stik tudi na spletnem mestu: press.bayer.com

Spremljajte nas na Facebooku: http://www.facebook.com/pharma.bayer

Spremljajte nas na Twitterju: https://twitter.com/BayerPharma

Kontaktna oseba:

Katja Kresse, tel. 01 581 44 13

e-pošta: katja.kresse@bayer.com

Nataša Pečnik, tel. 01 581 44 64

e-pošta: natasa.pecnik@bayer.com

Za več informacij obiščite www.pharma.bayer.com.