O-STA

Komercialni uspeh clia pripeljal nazaj v revoz

§ Clio 4 že od začetka prodaje beleži velik komercialni uspeh, njegova prodaja raste iz leta v leto

§ Trenutno clia 4 proizvajata dve tovarni: Flins v Franciji in Bursa v Turčiji

§ Nadaljnji uspeh clia zahteva uvedbo njegove proizvodnje še v tretjo tovarno, to je Revoz Novo Mesto

Clio 4 je eden redkih modelov, ki izstopa iz običajnih okvirov življenjskega cikla posameznega vozila. Že od samega začetka prodaje se njegova prodaja iz leta v leto povečuje. Tako je na primer lani Renault prodal 409.000 cliov 4, kar je za 8 % več kot v letu 2014, in to 4 leta po začetku proizvodnje.

Trenutno proizvodnja tega modela poteka v dveh tovarnah: Flins v Franciji in Bursa v Turčiji. Že od začetka prodaje clia 4 sta se ti dve tovarni redno prilagajali povečanemu povpraševanju po tem modelu, in to tako s prilagajanjem proizvodnih količin kot z razporeditvijo posameznih bolj ali manj opremljenih različic.

Tovarna Flins trenutno proizvaja clia 4 in zoe, prav tako se pripravlja na začetek proizvodnje nissan micre, zaradi česar ne more povečati proizvodnih količin clia 4. Prav tako to ni možno v Bursi, ki že obratuje v treh izmenah in proizvaja tri različne modele: clio, clio grandtour in fluence.

Zaradi navedenih razlogov se je Renault odločil dodeliti proizvodnjo clia 4 še tretji tovarni, in sicer Revozu Novo mesto.

K tej odločitvi so prispevali predvsem odlična usposobljenost Revozove tovarne za proizvodnjo vozil razreda I, njena visoka raven zagotavljanja kakovosti in trenutne razpoložljive proizvodne zmogljivosti.

Začetek proizvodnje clia 4 v Novem mestu je predviden od februarja 2017 dalje, zato bodo takoj stekla naložbena dela, ki bodo omogočila postavitev opreme za proizvodnjo tega modela.

Nova dodelitev ne bo vplivala na proizvodnjo clia 4 v tovarnah Flins in Bursa, ki bosta še naprej proizvajali ta model in v skladu s pričakovanji beležili visoko raven aktivnosti v naslednjih letih.

Za Revoz in njegove zaposlene je to zagotovo zelo dobra novica in z veseljem bodo ponovno medse sprejeli clia, ki je v tej tovarni že nastajal v letih 1993-2015. Nov projekt poleg novih naložb prinaša številne nove možnosti: možnost boljše zapolnitve proizvodnih zmogljivosti, možnost doseganja višje učinkovitosti proizvodnje, možnost novega zaposlovanja ...

VEČ INFORMACIJ ZA MEDIJE:

Nevenka.basek@renault.com

07/3315834, 040 395 765