O-STA

Z vlakom v Planico letos več kot deset tisoč obiskovalcev

Slovenske železnice so na enega največjih športnih praznikov pri nas - FIS finala svetovnega pokala v smučarskih skokih v Planici - med 17. in 20. marcem iz vse Slovenije prepeljale več kot 10000 obiskovalcev.

Obiskovalce je v soboto in nedeljo na skakalni praznik v Planico poleg rednih vlakov vozilo tudi šest dodatnih vlakov, po trije vsak dan. Ustavljali so na postaji Hrušica, od tam pa so obiskovalce do Planice zapeljali z avtobusi.

Projekt Z vlakom v Planico so Slovenske železnice uspešno izpeljale že četrto leto zapored. Redne potniške vlake so med svetovnim prvenstvom v skokih v Planici podaljšali in peljali tudi šest posebnih vlakov med postajami Ljubljana in Jesenice ter Novo mesto - Kandija in Jesenice. Za obiskovalce smučarskih skokov so pripravili posebne popuste, povratne vozovnice so bile po polovični ceni, otroci do 12. leta pa so potovali brezplačno.

Bogat spremljevalni program, zimska idila, nepozabno vzdušje,odlično pripravljena skakalnica in veliki uspehi naših skakalcev so zagotovili, da je Planica tudi letos sijala v vsej svoji veličini.