O-STA

December, mesec prazničnih potovanj

Spoštovani!

Slovenske železnice decembra pripravljamo več prazničnih voženj z muzejskim vlakom, na katerem bo potnike razveseljeval Božiček, ter več rednih vlakov na katerih bodo potnike navduševale pravljične vile in škratka Dežele ljudskih pravljic Bled. Okrepljene bodo tudi kapacitete vlakov, ki vozijo v adventna in silvestrska mesta.

V sredo, 28. novembra, ob 09.09, vas vabimo na železniško postajo Ljubljana, na ploščad ob tiru 1, kjer vam bomo predstavili praznična potovanja z vlaki in pravljične junake, ki vas bodo na njih zabavali in obdarovali. Predstavili vam bomo tudi spremembe v novem voznem redu, ki začne veljati 09. decembra.

Skupaj z otroki iz vrtcev bomo počakali vlak s pravljičnimi junaki. Otroci se bodo srečali z Božičkom, ki bo decembra potoval z muzejskim vlakom, pravljičnimi vilami, ki bodo najmlajše spremljale na potovanjih z vlaki v Pravljično deželo Celje ter škratka Dežele ljudskih pravljic Bled, ki bosta vsak konec tedna v decembru potovala z vlakom med Novo Gorico in Bledom in obdarovala otroke. Otroke bosta na dogodku razveselila tudi pek Sladki Toni ter gospa Božičkova.

Na prireditvi se boste lahko pogovorili z organizatorji decembrskih prireditev ter fotografirali in posneli pravljične junake, ki bodo zabavali otroke. Poleg pravljičnih junakov bodo vaši sogovorniki tudi pomočnik direktorja SŽ-Potniški promet Miloš Rovšnik, avtorica in koordinatorka Pravljične dežele Celje Vladimira Skale, direktor Turizma Bled Tomaž Rogelj, in direktorica Sava Hotelov Bled Mojca Krašovec.

Vljudno vas prosimo, da vašo udeležbo potrdite do torka, 27. novembra, na naslov info@slo-zeleznice.si.

Lepo pozdravljeni!