O-STA

VABILO: Pogozdovanje v žledu uničenih gozdnih površin - Slovenske železnice in poslovni partnerji, Zavod za gozdove Slovenije

Slovenijo je februarja 2014 prizadela huda vremenska ujma, ki je uničila ogromne površine gozda in razdejala železniško infrastrukturo na primorski progi. Na Slovenskih železnicah smo se odločili, da skupaj s poslovnimi partnerji SŽ-Tovornega prometa in Zavodom za gozdove Slovenije pripravimo akcijo pogozdovanja gozdnih površin, ki jih je uničil žled.

Vljudno vas vabimo, da se nam pridružite v soboto, 9. aprila, ob 10. uri v Prestranku, kjer bomo skupaj posadili sadike in tako pomagali, da bo del uničenega gozda spet ozelenel.

Na Slovenskih železnicah se zavedamo, da je vloga železnice pri zmanjševanju vplivov transporta v okolju izjemno pomembna. Železniški promet je temelj trajnostnega razvoja in bistveno bolj okolju prijazen od cestnega in letalskega prometa. Z vsako tono blaga, ki se namesto po cesti prepelje po železnici, se emisije ogljikovega dioksida znižajo za približno 8,1 kilograma na 100 kilometrov, pri enakem obsegu prometa pa vlak v zrak izpusti kar za 30-krat manj strupenih snovi kot cestna tovorna vozila.