O-STA

Slovenske železnice v gozdu v Prestranku posadile na tisoče novih dreves

Slovenske železnice so v sodelovanju z Zavodom za gozdove v soboto v gozdu v Prestranku pri Postojni organizirale akcijo pogozdovanja v žledolomu poškodovanih gozdnih površin. Kljub dežju se je tam zbralo precejšnje število prostovoljcev, ki so zasadili okrog deset tisoč sadik bukve in smreke.

Akcije sta se udeležila tudi direktorica SŽ-Tovornega prometa Melita Rozman Dacar in vodja Zavoda za gozdove Postojna Anton Smrekar, potekala pa je prav v osrčju gozdov, ki jih je žled leta 2014 najbolj prizadel. Drevje s te površine je bilo treba posekati in drevesa na novo zasaditi.

Delovni akciji so se pridružili tudi poslovni partnerji, ki so v ta namen prispevali del finančnih sredstev za nakup sadik. Skupaj smo tako zbrali kar 13 tisoč evrov, ki so jih Slovenske železnice donirale Zavodu za gozdove Slovenije.

V soboto so Slovenske železnice dodale majhen, a pomemben kamenček v mozaik sanacije notranjskih gozdov, ki sta jih vremenska ujma leta 2014 in lubadarji leta 2015 tako močno prizadeli. Ob koncu dneva je Milan Jelenc, član poslovodstva na Slovenskih železnicah, pozval poslovne partnerje, da tudi sami organizirajo podobne akcije in tako naredijo nekaj dobrega za slovenski gozd.

Slovenske železnice