O-STA

Letošnja VII. Eko konferenca s temo Okolje kot ga vidimo

(Ljubljana, 12.4.) Še deset dni je do svetovnega dneva zemlje in s tem začetka že sedme Eko konference, ki jo vsako leto na ta dan organizira društvo Planet Zemlja. Tudi letos bo potekala na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Že po tradiciji se bo obeleževanje mednarodnega Dneva zemlje začelo z dopoldanskimi podelitvami nazivov Planetu Zemlja prijazna šola in vrtec ter priznanj v okviru vselovenskih projektov Zeleno pero in Zemljo so nam posodili otroci. Tudi letos pričakujejo organizatorji v dopoldanskem delu udeležbo nekaj sto otrok in mentorjev.

Častni pokrovitelj projekta Zemljo so nam posodili otroci, ki letos praznuje deseto obletnico je Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, pokrovitelj natečaja Zeleno pero pa je dr. Igor Šoltes, MEP, član skupine Evropskih zelenih v Evropskem parlamentu.

Popoldanski program Eko konference pa bo že po tradiciji namenjen stroki. Nosilna tema VII. Eko konference, ki ji tudi letos predseduje mag. Tanja Cegnar bo Okolje kot ga vidimo. V prvem panelu z naslovom Opazujemo in merimo bodo o pomenu opazovanja in meritev okolja spregovorili predstavniki Agencije RS za okolje, Mreže opazovalnic ljubiteljskih meteoroloških opazovalcev ter Astronomskega društva Vega. V drugem panelu pa bo govora o Gospodarskem pogledu na okolje, govorcem pa se bodo pridružili še strokovnjaki s področja krožnega gospodarstva, predstavljene pa bodo tudi možnosti pridobivanja sredstev za okoljske projekte na mednarodnih razpisih kot je LIFE+.

Obiskovalci si bodo v času VII. Eko konference lahko ogledali tudi ponudbo razstavljavcev na Eko bazarju. Udeležba na letošnji Eko konferenci je brezplačna.

Dodatne informacije in prijava na VII. Eko konferenco:

konferenca@planet-zemlja.org

FB: Eko konferenca
www.planet-zemlja.org

--

Ker nam ni vseeno!
društvo Planet Zemlja deluje v javnem interesu
www.planet-zemlja.org

info@planet-zemlja.org

BODITE DOBRODELNI IN PODPRITE DELOVANJE DRUŠTVA:
http://www.planet-zemlja.org/2010/12/namenitev-dela-dohodnine-nasemu-drustvu/