O-STA

Učinkovitejše upravljanje večjega števila oddaljenih strežnikov in računalnikov z ISL Light 4.1

· ISL Light 4.1 izboljša produktivnost pri upravljanju oddaljenih računalnikov s pomočjo nove funkcije za razporejanje v skupine.
· Nova različica omogoča svetovalcu ponovni zagon oddaljenega računalnika Apple in avtomatično ponovno povezavo v isto sejo, brez prekinitev.

Delite preko Twitterja: S pomočjo @ISL_Online razporedite vaše oddaljene računalnike v skupine in jih delite z ostalimi svetovalci.

Ljubljana, 14.4.2016. XLAB, eden izmed vodilnih ponudnikov na področju programskih orodij za dostop do oddaljenega namizja, je izdal najnovejšo različico svojega produkta ISL Light 4.1, ki omogoča varno tehnično podporo na daljavo in dostop do oddaljenih računalnikov. XLAB je ISL LIght razvil za potrebe strokovne tehnične podpore, ki potrebuje varen dostop do katerekoli naprave ali sistema, kjerkoli na svetu. Najnovejše posodobitve prinašajo mnogo izboljšav s področja upravljanja in krmiljenja oddaljenih računalnikov z najvišjo stopnjo varnosti.

Upravljanje z 20.000 računalniki z enega mesta: ISL Light združuje dve pomembi lastnosti, enostavno uporabo, ki jo zahtevajo stranke in tehnično strokovnost, ki jo potrebujejo informatiki. Večji nadzor uporabnika pri organizaciji in nova funkcija za ustvarjanje skupin omogočata boljšo izkušnjo dostopanja do oddaljenih računalnikov ter strokovnjakom močno olajšata delo.

"Več kot 300.000 podjetji po svetu zaupa in uporablja programsko opremo ISL Online in nekatere izmed naših strank upravljajo celo z več kot 20.000 oddaljenimi računalniki z enega mesta. V takšnih primerih je možnost razvrščanja računalnikov v smiselne skupine nadvse pomembno za boljšo učinkovitost," razloži direktor XLAB-a, Jure Pompe. Svetovalec lahko ustvari eno ali več skupin, jih poimenuje in v vsako skupino doda svoje oddaljene računalnike. Svetovalec lahko varno deli posamezne skupine računalnikov z ostalimi uporabniki in jim omogoči dostop do svojih računalnikov.

Ponovni zagon in nadaljevanje na računalnikih Apple: Funkcija ponovnega zagona in nadaljevanja, ki je že dolgo časa na voljo uporabnikom operacijskega sistema Windows, sedaj deluje tudi na računalnikih Apple. Nove namestitve in nadgradnje na oddaljenih računalnikih od tehničnih strokovnjakov pogosto zahtevajo ponovni zagon računalnika. Omenjena nova funkcija omogoča svetovalcu ponovni zagon oddaljenega Maca in samodejno ponovno povezavo v isto sejo. Nemoteno nadaljevanje seje igra ključno vlogo pri večji produktivnosti vseh, ki delajo z oddaljenimi računalniki Apple.

Nekaj dodatnih novih funkcij in izboljšav, ki jih vključuje ISL Light 4.1:

· optimizacija orodne vrstice za bolj učinkovito oddaljeno podporo,
· nova ikona na orodni vrstici, ki omogoča pošiljanje bližnjic,
· optimizirano pogovorno okno,
· varnostne posodobitve (na novo implementirana varnostna knjižnica mbed TLS),
· izboljšano delovanje in odprava napak.

ISL Light je dostopen na napravah Windows, Mac, Linux, Android in iOS, vendar se delovanje posameznih funkcij lahko razlikuje glede na uporabo posameznega mobilnega operacijskega sistema. Novi ISL Light 4.1 je brezplačen za obstoječe uporabnike ISL Online, Saas uporabnikom pa se bo nadgradil avtomatično. V primeru, da ima uporabnik shranjen program na svojem računalniku, je priporočljivo, da si naloži novo različico ISL Light 4.1, ki jo najde na spletni strani in jo zamenja s staro.

Za več informacij:

Zapis o izidu

Blog

Spletna stran

###

O izdelkih ISL Online

ISL Online, izdelek visoko-tehnološkega slovenskega podjetja XLAB d.o.o, je paket štirih programskih rešitev za oddaljeni dostop in nadzor oddaljenega namizja, spletni pogovor v živo in video konference. Programska orodja ISL Online omogočajo enostavno in varno povezovanje naprav preko interneta po celem svetu ter delujejo na računalnikih Windows, Linux, Mac, tablicah in pametnih telefonih. Po svetu storitve ISL Online uporablja več kot 300.000 poslovnih uporabnikov, kot so Konica Minolta, IBM in Telekom Slovenije, ki letno ustvarijo več kot 15 milijonov sej. Obiščite nas na www.islonline.com.