O-STA

Tiskovna konferenca Hokejske zveze Slovenije in Slovenskih železnic pred odhodom reprezentantov na svetovno prvenstvo Divizije I Skupine A v poljskih Katovicah

Danes je bila na Slovenskih železnicah sklepna konferenca Hokejske zveze Slovenije pred odhodom hokejske reprezentance na svetovno prvenstvo Divizije I Skupine A.

Risi se bodo jutri ob 8:45 z vlakom iz Ljubljane odpravili proti Budimpešti, kjer jih v sredo čaka še zadnja pripravljalna tekma z Madžarsko, nato pa bodo pot nadaljevali v poljske Katovice.

Tokratna pot slovenskih risov je nadaljevanje dolgoročnega sodelovanja med Slovenskimi železnicami in Hokejsko zvezo Slovenije. Slednje pomeni nadaljevanje prizadevanj Hokejske zveze Slovenije za odgovoren odnos do okolja ter trajnostno rabo energije, skladno s smernicami Mednarodne hokejske zveze. Ta nacionalnim hokejskim zvezam med drugim predlaga, da tako njihove reprezentance kot njihovi zvesti navijači uporabljajo čistejše oblike javnega prevoza.

Na novinarski konferenci je Slovenske železnice zastopal Boštjan Koren, direktor SŽ-Potniški promet, ki med drugim povedal, da je ponosen, da je reprezentanca za uradnega prevoznika izbrala Slovenske železnice in jim želi na tekmovanju obilo dobrih uspehov.

Na konferenci je sicer selektor Nik Zupančič v družbi hokejistov Žige Jegliča in Roberta Kristana ocenil priprave moške izbrane vrste v minulih tednih ter strnil načrte in pričakovanja pred začetkom svetovnega prvenstva. Ob tem je dejal, da vse poteka po načrtih in v pravo smer ter da pričakuje, da bo tudi rezultat bo temu primeren.

Slovenske železnice so uradni sponzor hokejske reprezentance in urejajo vse prevoze članov reprezentance ter njihove opreme med Ljubljano, Budimpešto in Katovicami.