O-STA

Planetu Zemlja prijazna šola-vrtec 2015/2016

Ob svetovnem dnevu zemlje, se bodo na Gospodarskem razstavišču Ljubljana, že sedmič zapored zbrali mladi in njihovi mentorji, ki so prek šolskega leta izvajali projekte v okviru natečaja Planetu Zemlja prijazna šola/vrtec. Tega organizira društvo Planet Zemlja že od leta 2010 v vrtcih, osnovnih in srednjih šolah, letos pa so pri projektu sodelovali tudi zavodi iz Italije s slovenskim učnim jezikom. Skupno je v natečaju sodelovalo prek 100 zavodov s prek 9.000 aktivno udeleženimi otroci, mentorji, starši in drugimi zaposlenimi v zavodih. Srečanje ob dnevu zemlje pomeni zahvalo sodelujočim, ki s tem prispevajo k boljši kvaliteti bivanja prihodnjih generacij.

S projektom želi društvo doseči, da bi odgovoren odnos do sočloveka, vseh živih bitij in narave, postal način življenja prihodnjih generacij. Doslej je v natečaju sodelovalo prek 300 zavodov ter 45.000 sodelujočih otrok, mentorjev, staršev in drugih zaposlenih v zavodih iz vseh regij Slovenije.

Podelitev nazivov in nagrad se bo začela

v petek, 22. aprila ob 9.30 v dvorani Povodni mož

na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Po 11. uri si bodo sodelujoči in podeljevalci, med katerimi bo tudi ministrica za okolje in prostor, gospa Irena Majcen, stand up komik Tin Vodopivec, športna plezalka Maja Vidmar, meteorologinja Tanja Cegnar in drugi ogledali še Eko bazar, ki poteka ob robu dogodka.

Za morebitne objave se vam zahvaljujemo, za dodatna pojasnila pa smo vam na razpolago.

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite.

O NATEČAJU:

Planetu Zemlja prijazna šola/vrtec pomaga pri ohranjanju naravnega, kulturnega in družbenega izročila Slovenije, razvija zdravo samopodobo posameznika ter spoštljiv in odgovoren odnos človeka do okolja in narave. Sodelovanje v natečaju ni pogojeno s plačilom pristojbine, število sodelujočih pa iz leta v leto narašča.

Pri projektu sodelujejo priznani slovenski strokovnjaki in ustanove, ki lahko največ pripomorejo na področju varovanja okolja in vzgoje za odgovornejši odnos do kvalitete bivanja prihodnjih generacij. Poleg znanstvenikov Znanstvene fundacije RS in Znanstveno raziskovalnega centra SAZU, strokovnjakov društva Morigenos - slovenskega društva za morske sesalce in Agencije RS za okolje, društva Skrinja, Gradbenega Instituta ZRMK, svetovnega gibanja Food Revolution, bodo letos v projektu sodelovali tudi Košarkarska Zveza Slovenije, Zavod za varno igro in Dom starejših občanov Ljubljana Vič-Rudnik.

O DRUŠTVU PLANET ZEMLJA

društvo Planet Zemlja se je ustanovilo leta 2007 s ciljem izvedbe okoljskega koncerta Live Earth tudi v Sloveniji (http://www.planet-zemlja.org/2007/06/7-7-koncert-rock-za-prihodnje-generacije/). Danes društvo deluje že deveto leto na področju osveščanja javnosti o pomenu odnosa posameznika do okolja, komuniciranja okoljskih tem z najširšo javnostjo na poljuden način in s pomočjo strokovnjakov skozi različne projekte in dogodke. Leta 2010 je društvo pridobilo status društva, ki deluje v javnem interesu po Zakonu o ohranjanju narave, leta 2013 pa tudi po Zakonu o varstvu okolja.

Več na: www.planet-zemlja.org

--

Ker nam ni vseeno!
društvo Planet Zemlja deluje v javnem interesu
www.planet-zemlja.org

info@planet-zemlja.org

BODITE DOBRODELNI IN PODPRITE DELOVANJE DRUŠTVA:
http://www.planet-zemlja.org/2010/12/namenitev-dela-dohodnine-nasemu-drustvu/