O-STA

Planetu Zemlja prijazna šola-vrtec 2016/2017

Ob letošnjem svetovnem dnevu okolja, je društvo Planet Zemlja, na vrtce, osnovne in srednje šole Slovenije in sosednjih držav, poslalo že sedmi natečaj Planetu Zemlja prijazna šola/vrtec. Sodelovanje pri natečaju zavodom prinaša paleto novih znanj z različnih področij, povezanih z varovanjem okolja in ohranjanjem narave na poljuden način, pa tudi naziv Planetu Zemlja prijazna šola/vrtec. Zanj se je doslej potegovalo prek 500 zavodov in prek 55.000 aktivno sodelujočih otrok, mentorjev in staršev iz vseh regij Slovenije, lani prvič tudi iz Italije.

Planetu Zemlja prijazna šola/vrtec je projekt, ki pomaga k ohranjanju naravnega, kulturnega in nacionalnega izročila Slovenije, razvija zdravo samopodobo posameznika ter spoštljiv in odgovoren odnos človeka do okolja in narave. Zato društvo tudi v prihajajočem šolskem letu razpisuje natečaj v želji, da bi se nanj prijavilo še več zavodov, saj želimo s projektom doseči, da bi odgovoren odnos do sočloveka, vseh živih bitij in narave, postal način življenja prihodnjih generacij.

Kot vsa leta doslej, smo tudi tokrat k sodelovanju povabili priznane slovenske strokovnjake in ustanove, ki lahko največ pripomorejo na področju varovanja okolja in vzgoje za odgovornejši odnos do kvalitete bivanja prihodnjih generacij. Poleg znanstvenikov Znanstvene fundacije RS, strokovnjakov društva Morigenos - slovenskega društva za morske sesalce, društva Skrinja, Gradbenega Instituta ZRMK, svetovnega gibanja Food Revolution, Košarkarske Zveze Slovenije, Doma starejših občanov (DSO) Ljubljana Vič-Rudnik, bodo letos z nami sodelovali tudi DSO Sončni dom Maribor, Kmetija Pr'Črnet, Izobraževanje Tamara Urbančič, Čebelarstvo Maja in Iztok Šlebir, vodja ustvarjalnega projekta MUŠ, psihologinja, igralka Anna Zuykova, svetovalka za zdravo otroško prehrano Marjetka Založnik in Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje.

Za morebitne objave se vam najlepše zahvaljujemo, za dodatne informacije pa smo vam na voljo na tem e naslovu.

društvo Planet Zemlja