O-STA

Gostja točke.zate. - Saša Einsiedler, mobilnost številčne družine

Spoštovani,

V Zeleni prestolnici Evrope 2016, Ljubljani, bodo letos tekle aktivnosti v okviru evropskega tedna mobilnosti kar ves september. Svoj kamenček v tem pestrem mozaiku namenjenemu okoljskemu ozaveščanju, bomo prispevali tudi v društvu Planet Zemlja.

Vsak petek bomo namreč na info točki Točka.Zate. pred Mestno hišo, predstavljali projekt Eko reli, ki ga izvajamo od leta 2009 s ciljem dokazovanja, da je varna vožnja tudi varčna, pa tudi okolju bolj prijazna.

V petek, 9. septembra bo ob 12h v paviljonu na Točki.Zate. gostja društva Saša Einsiedler,

komunikacijska trenerka in svetovalka, mediatorka, DreamBuilder coach, častna članica društva Planet Zemlja ter mama petih otrok.

Saša je z nami potovala na trasi četrtega Eko relija, ko smo obiskali Gornjo Radgono. Kaj je spoznala na tej poti, kako se sooča z mobilnostjo svoje številčne družine, na kaj bodo doma pozorni, ko bodo kupovali vozilo za polnoletne člane in še marsikaj bomo vprašali Sašo, ki bo odgovarjala tudi na vaša vprašanja.

Vljudno vabljeni!

O PROJEKTU EKO RELI:

Eko reli je dogodek, ki ga od leta 2009 organizira društvo Planet Zemlja . Sprva je potekal na vsaki dve leti, od leta 2013 pa je zaradi velikega zanimanja in dobrih odzivov postal letni dogodek. Cilj projekta je dokazati, da se z vožnjo po predpisih vozimo varno, pa tudi bolj varčno, predvsem pa okolju bolj prijazno. Poseben poudarek gre tudi izobraževanju o prometni varnosti in osnovnih zakonitostih varne vožnje.

V letu 2012 je projekt dobil posebno priznanje - iz rok ministra za okolje je prišla v last dogodka prehodna zastava

Zeleni odtis. Ta se zdaj seli v roke vsakokratnega zmagovalca.*

*Leta 2013 je zmagovalec zastavo dobro "založil" in tako je leta 2014 minister za okolje mag. Dejan Židan doniral novo zastavo. Prva se je leta 2015 spet našla in odtlej ima Eko reli dve prehodni zastavi, ki ju predajamo v roke zmagovalcev v dveh kategorijah.

2015

Na petem Eko reliju se je na pot podalo 13 posadk, z različnimi vozili na različne pogone, poudarek pa je bil na vozilih na metan.

V ekipah so poleg številnih medijskih ekip, sedeli tudi: eden najuspešnejših slovenskih telovadcev Mitja Petkovšek, vrhunski slovenski bobnar Gašper Peršl in nekdanji minister za lokalno samoupravo in regionalni razvoj ter za kmetijstvo Henrik Gjerkeš. Na pot so nas pospremili: ljubljanski župan Zoran Janković, inštruktor varne vožnje in bivši prvak v reliju Brane Kuzmič, namestnik gen. Dir. Direktorata za okolje na MOP Uroš Vajgl, v Mariboru pa pričakala podžupanja MOM Jelka Černivec in odgovoren za kakovost zraka na MOP mag. Jože Jurša.

2014:

Na četrtem Eko reliju se je na pot podalo 14 posadk, z različnimi vozili na vse vrste energentov.

V ekipah so poleg številnih medijskih ekip, sedeli tudi: tudi minister za kmetijstvo in okolje mag. Dejan Židan, nekdanji minister za lokalno samoupravo in regionalni razvoj ter za kmetijstvo Henrik Gjerkeš, 18. Vinska kraljica Slovenije Špela Štokelj, voditelj na Radiu 1 Miha Deželak, uspešna mediatorka in komunikacijska trenerka Saša Einsiedler, operna pevka Alenka Gotar in številni drugi, priznanja pa je podelil evropski komisar dr. Janez Potočnik.

2013:

Na tretjem Eko reliju se je na pot podalo 21 vozil, prvič so se nam pridružila tudi hibridna in električna vozila.

V ekipah so - poleg do sedaj največjega števila medijskih ekip - sedeli tudi: nekdanji državni rekorder v hitri vožnji Brane Kuzmič, producent Radia 1 Miha Deželak in nekdanji minister za lokalno samoupravo in regionalni razvoj ter za kmetijstvo Henrik Gjerkeš. Na pot nas je pospremila medijska trenerka in moderatorka Saša Einsiedler, na kontrolni točki pa pozdravil ustanovni član skupine Terrafolk Daniel Černe - Mystica, Na cilju je ekipe pozdravil župan Izole, mag. Igor Kolenc.

2011:

Na drugem Eko reliju se je na pot podala karavana 25 vozil sedmih blagovnih znamk.

V ekipah so sedeli tudi: predsednik Državnega sveta mag. Blaž Kavčič, minister za okolje dr. Roko Žarnić, generalni sekretar Državnega sveta, generalna sekretarka in državni sekretar ministrstva za okolje, instruktor varne vožnje Brane Kuzmič, vrsta predstavnikov medijskih hiš in tudi predstavniki iz Hrvaške in Bosne in Hercegovine.

Karavano je v Ljubljani na pot pospremil ljubljanski župan Zoran Janković, v Strunjanu so jo pričakali minister za promet dr. Patrick Vlačič, predsednica Odbora DZ za okolje Breda Pečan in piranski župan dr. Peter Bossman, v Izoli na razglasitvi rezultatov pa izolski župan mag. Igor Kolenc.

2009:

Na prvem Eko reliju se je na pot podala karavana 14 vozil blagovne znamke Volvo.

V ekipah so sedeli tudi: njena eksc. Švedska veleposlanica Inger Ultvedt, slovenski metalec krogle Miran Vodovnik, večkratni evropski in slovenski prvak v gorsko-hitrostnih preizkušnjah Vladimir Stankovič, predsednik Sveta zavoda Kobilarna Lipica Igor Trebec in mnogi drugi predstavniki slovenskih podjetij, društev in medijskih hiš.

Več na: FB Eko reli

--

Ker nam ni vseeno!

društvo Planet Zemlja deluje v javnem interesu po Zakonu o ohranjanju narave, Zakonu o varstvu okolja in na področju vzgoje in izobraževanja

www.planet-zemlja.org

www.eko-generacija.org

www.foodrevolution.si

FB: društvo Planet Zemlja

FB: eko generacija

FB: eko reli

FB: Food revolution Slovenija

FB: eko konferenca

BODITE DOBRODELNI IN PODPRITE DELOVANJE DRUŠTVA:

http://www.planet-zemlja.org/2010/12/namenitev-dela-dohodnine-nasemu-drustvu/