O-STA

Ide@l MasterCard kartica - sodoben bančni produkt Sberbank banke

Sberbank banka z današnjim dnem slovenskemu trgu predstavlja Ide@l MasterCard kartico, novo, inovativno plačilno kartico z lastnostmi posojilne kartice in kartice z odloženim plačilom. Gre za edinstven in sodoben bančni produkt s številnimi naprednimi funkcionalnostmi. Kartica je namenjena vsem, tudi nekomitentom Sberbank banke, ki se ne ustavljajo pred željami ter si porabljena sredstva raje prerazporedijo, saj kartica omogoča odplačevanje prek daljšega obdobja. Ide@l MasterCard kartico lahko pridobi vsaka polnoletna oseba z rednim virom dohodkov (plača ali pokojnina). Prav tako ima vsak imetnik kartice - brez dodatnih stroškov - vključena dodatna zavarovanja.

Izbirate lahko med dvema posojilnima karticama Ide@al MasterCard. Pri Standard Ide@l MasterCard kartici znaša maksimalni limit (okvirni kredit) 5.000 EUR, pri Zlati Ide@l MasterCard kartici pa 15.000 EUR. To pomeni, da imate v vsakem trenutku do 15 tisoč EUR kredita v žepu.

Z novo posojilno kartico Ide@l MasterCard boste lahko katerokoli transakcijo v vrednosti nad 40 EUR, opravljeno doma ali v tujini, na POS terminalu, v spletni trgovini ali celo dvig gotovine na bankomatu, spremenili v plačilo na obroke, in sicer od 2 do 60 obrokov, odvisno od višine zneska transakcije.

Povsem nepomembno bo pri katerem trgovcu boste opravili nakup, saj način plačila na obroke določate sami. Po opravljeni transakciji nad 40 EUR boste prejeli SMS ponudbo za obroke. Imeli boste na voljo do 30 dni časa za odločitev, ali boste transakcijo spremenili v plačilo na obroke. S poslanim SMS sporočilom, v katerem boste navedli izbrano število obrokov, bo nakup na obroke zaključen. Pred plačilom vam tako ne bo treba spraševati trgovca, na koliko obrokov vam je pripravljen prodati blago. Sprememba nakupa ali dviga gotovine v obročno plačilo je preprosta, naredite jo sami preko SMS sporočila, takrat, ko imate čas.

Kartica Ide@l MasterCard je tudi revolving kartica, saj vam omogoča, da svoje mesečne porabe s kartico ne poravnate v celoti, temveč samo minimalni dogovorjeni del. Minimalni delež poravnave je določen kot 5% od porabljenega limita. V to vrednost se ne upoštevajo obročna plačila.

Vsak imetnik Ide@l MasterCard kartice ima brez dodatnih stroškov vključeno tudi dodatno zavarovanje kupljenega blaga in zavarovanje kartice. Zavarovanje kupljenega blaga pomeni, da lahko ob plačilu s posojilno kartico Ide@l MasterCard za kupljeno blago imetnik uveljavlja "podaljšano garancijo", zavarovanje nakupa "za vsak primer" in garancijo "najboljše cene". Zavarovalna kritja se razlikujejo glede na tip kartice (standard ali zlata kartica). Zavarovanje kartice zajema protipravni odvzem gotovine na bankomatu, zlorabo kartice, zavarovanje nakupov oz. zlorab prek spleta ter nadomestilo za odtujene ključe.

Vse Ide@al MasterCard kartice imajo vključeno storitev SMS obveščanja. Poleg obveščanja uporabnika kartice o opravljenih transakcijah je storitev namenjena tudi zgodnjemu zaznavanju in preprečevanju morebitnih kartičnih zlorab. Ob izvedeni avtorizaciji plačila s kartico boste prejeli varnostni SMS ter informacijo o razpoložljivem stanju sredstev na kartičnem računu, pri plačilih nad 40 EUR pa tudi ponudbo za obročno plačilo.

Posojilno kartico Ide@l MasterCard lahko pridobite v poslovalnicah banke Sberbank ali pa naročilo oddate tako, da izpolnite spletno vlogo na spletni strani www.sberbank.si/ideal. V nekaj dneh boste kartico prejeli v svoj nabiralnik. Za pridobitev kartice vam ne bo treba obiskati bančne poslovalnice, saj vas bo obiskal mobilni pogodbeni partner banke Sberbank.

Za pridobitev kartice vam ni treba menjati banke in prejemati plače oz. pokojnine na TRR pri banki Sberbank.

_____________________________________________________________________________________

Sberbank d.d.

Sberbank banka d. d. se na slovenskem bančnem trgu med 13 bankami uvršča po bilančni vsoti na 7. mesto in na 10. mesto po pregledu polletnih poslovnih rezultatov pred davki (na dan 30. junij 2016).

Od 15. februarja 2012 je članica bančne skupine Sberbank. Mednarodna mreža nam omogoča zagotavljanje finančne podpore svojim strankam ne samo v Sloveniji, kjer smo prisotni z 12 poslovalnicami v 8 slovenskih mestih, ampak tudi pri poslovanju v tujini.

Na 30. junij 2016 je bilančna vsota banke znašala več kot 1,828 milijarde EUR, kapitalska ustreznost pa je bila 18,03%, kar kaže na visoko raven varnosti in stabilnosti banke.

Spletna stran: www.sberbank.si

O Sberbank Europe

Sberbank Europe (Sberbank Europe AG), ki ima sedež na Dunaju v Avstriji, je bančna skupina v stoodstotni lasti Sberbank Rusija. Sberbank Europe je prisotna v 10 državah srednje in vzhodne Evrope: v Avstriji, Bosni in Hercegovini (Sarajevu in Banki Luki), na Hrvaškem, Češkem, Madžarskem, v Sloveniji, Srbiji, Ukrajini in Nemčiji. Sberbank Europe ima 280 poslovalnic in zaposluje 5.079 ljudi v državah srednje in vzhodne Evrope (podatek na dan 31. maj 2016).

Spletna stran: www.sberbank.at

O skupni Sberbank

Sberbank Rusija je največja banka v Rusiji in ena vodilnih finančnih ustanov na svetu. V posesti ima skoraj tretjino vseh sredstev ruskega bančnega sektorja. Je ključna posojilodajalka nacionalnemu gospodarstvu in najpomembnejša zbirateljica vlog v Rusiji. Ustanovila jo je ruska centralna banka, ki ima v lasti 50% njenega osnovnega kapitala in eno glasovalno delnico, preostalih 50% pa je v lasti domačih in tujih vlagateljev. Sberbank ima več kot 135 milijonov strank med prebivalstvom in milijon strank med podjetji v 22 državah. Ima najširšo poslovno mrežo v Rusiji s skoraj 17.000 poslovalnicami, njeno mednarodno poslovanje pa sega v Združeno kraljestvo, Združene države, Skupnost neodvisnih držav, države srednje in vzhodne Evrope, Turčijo in druge države. Banka ima splošno dovoljenje za opravljanje bančnih poslov št. 1481, ki ga je izdala ruska centralna banka.

Revija The Banker ji je v letu 2012 podelila naziv "banka leta", revija Euromoney pa jo je v letu 2013 razglasila za "najboljšo banko v srednji in vzhodni Evropi ter Rusiji".

Spletna stran: www.sberbank.ru

Kontaktna oseba

LEON ŠIKOVEC

Tel.: 01/ 53 07 606

Elektronski naslov: leon.sikovec@sberbank.si

ali modra številka: 080 22 65

Spletna povezava: www.sberbank.si