O-STA

Novo Bayerjevo prehransko dopolnilo za nosečnice

· Vitamini in minerali imajo pomembno vlogo med nosečnostjo

· Prehranske potrebe ženske se med nosečnostjo spreminjajo

· Novo prehransko dopolnilo Elebaby prilagojeno za nosečnice od 13. tedna dalje

· Vsebuje visokokakovostno omega-3 maščobno kislino

Ljubljana, 11.10.2016 - Prehranske potrebe žensk se med nosečnostjo spreminjajo, zato je Bayer razvil prehransko dopolnilo Elebaby, posebej prilagojeno potrebam nosečnic v drugem in tretjem trimesečju. Od 13. tedna nosečnosti dalje se povečajo potrebe nosečnice po omega-3 maščobnih kislinah, saj se takrat začne razvoj možganov in oči, pomembna pa so tudi druga mikrohranila.

Elebaby ima posebno formulo, ki vsebuje skupaj 18 vitaminov in mineralov ter 200 mg omega-3 maščobne kisline. Poleg tega vsebuje tudi posebno obliko folne kisline, imenovano Metafolin®, za katero je značilna izboljšana biološka uporabnost in posledično optimalen vpliv na razvoj materinega tkiva med nosečnostjo.

Kako koristi omega-3 maščobna kislina

Vnos omega-3 maščobne kisline prek matere prispeva k razvoju možganov in oči še nerojenega otroka. Koristni učinek je dosežen, če se poleg običajno priporočenega dnevnega vnosa 250 mg omega-3 maščobne kisline dodatno zaužije še 200 mg, kolikor jo vsebuje ena kapsula prehranskega dopolnila Elebaby.

Visokokakovostna omega-3 maščobna kislina

Elebaby z omega-3 maščobnimi kislinami zagotavlja nosečnici v drugem in tretjem trimesečju nosečnosti esencialna mikrohranila visoke kakovosti. Vir omega-3 maščobnih kislin je ribje olje MEG-3®, ki je proizvedeno skladno z najvišjimi standardi kakovosti in prečiščenosti.

Ena kapsula na dan

Vitamini in minerali imajo pomembno vlogo med nosečnostjo. Pomembni so za rast ploda, tkiva in celično diferenciacijo. Potrebni so za delovanje imunskega sistema ter za zdrave kosti. Da imata tako bodoča mamica kot še nerojeni otrok zagotovljena vsa esencialna mikrohranila, se priporoča jemanje ene kapsule prehranskega dopolnila Elebaby na dan, skupaj s hrano. Kapsula je brez neprijetnega okusa po ribah.

Vpliv mikrohranil na razvoj ploda

Omega-3 maščobne kisline spodbujajo razvoj oči in možganov otroka.

Rast tkiva in celična diferenciacija: folna kislina prispeva k razvoju materinega tkiva med nosečnostjo in ima vlogo pri delitvi celic. Železo in vitamina B6 ter B12, imajo vlogo pri tvorbi rdečih krvničk.

Imunski sistem: vitamini A, B6, B12, C, D in folna kislina, ter baker, železo in selen imajo vlogo pri delovanju imunskega sistema.

Zdravje kosti: vitamin C ima vlogo pri tvorbi kolagena, kar je pomembno za zdrave kosti. Vitamin D pomaga ohranjati kosti močne in zdrave.

Metafolin® je registrirana blagovna znamka družbeMerck KgaA, Darmstadt, Nemčija. MEG-3® je blagovna znamka družbe DSM

Bayer: Science For A Better Life

Bayer je globalno podjetje s ključnimi kompetencami na Life Science področjih varovanja zdravja in kmetijstva. Namen Bayerjevih izdelkov in storitev je pomagati ljudem in izboljšati kakovost življenja. Skupina si hkrati prizadeva ustvariti vrednost z inovacijami, rastjo in visoko donosnostjo. Bayer je zavezan načelom trajnostnega razvoja ter ravna kot etično in družbeno odgovorna oseba. V poslovnem letu 2015 je imela skupina Bayer okoli 117.000 zaposlenih in ustvarila prodajo v višini 46,3 milijarde evrov. Kapitalski izdatki so znašali 2,6 milijarde evrov, stroški raziskav in razvoja pa 4,3 milijarde evrov. Te številke vključujejo tudi podatke za področje visokotehnoloških polimerov, ki je 6. oktobra 2015 vstopilo na borzo kot samostojno podjetje pod imenom Covestro. Za več informacij obiščite www.bayer.com.

###

Kontaktna oseba:

Katja Kresse, tel. 01 581 44 13

e-pošta: katja.kresse@bayer.com

Nataša Pečnik, tel. 01 581 44 64

e-pošta: natasa.pecnik@bayer.com

Za več informacij obiščite www.bayer.si