O-STA

Planetu Zemlja prijazna šola-vrtec 2016/2017

Ob letošnjem svetovnem dnevu okolja, je društvo Planet Zemlja, na vrtce, osnovne in srednje šole Slovenije in sosednjih držav, poslalo že sedmi natečaj Planetu Zemlja prijazna šola/vrtec. Sodelovanje pri natečaju zavodom prinaša paleto novih znanj z različnih področij, povezanih z varovanjem okolja in ohranjanjem narave, lahko pa jim prinese tudi naziv Planetu Zemlja prijazna šola/vrtec. Zanj se je doslej potegovalo prek 500 zavodov in prek 55.000 aktivno sodelujočih otrok, mentorjev in staršev. Konec oktobra se je iztekel rok za prijavo na letošnji natečaj in nanj se je prijavilo 106 zavodov iz vseh regij Slovenije, letos že drugič zapored pa tudi iz Italije.

Planetu Zemlja prijazna šola/vrtec je projekt, ki pomaga pri ohranjanju naravnega, kulturnega in nacionalnega izročila Slovenije, razvija zdravo samopodobo posameznika ter spoštljiv in odgovoren odnos človeka do okolja in narave. S projektom želi društvo doseči, da bi odgovoren odnos do sočloveka, vseh živih bitij in narave, postal način življenja prihodnjih generacij.

Kot vsa leta doslej, smo tudi tokrat k sodelovanju povabili priznane slovenske strokovnjake in ustanove, ki lahko največ pripomorejo na področju varovanja okolja in vzgoje za odgovornejši odnos do kvalitete bivanja prihodnjih generacij. Poleg znanstvenikov Znanstvene fundacije RS, strokovnjakov društva Morigenos - slovenskega društva za morske sesalce, društva Skrinja, Gradbenega Instituta ZRMK, svetovnega gibanja Food Revolution, Košarkarske Zveze Slovenije, Doma starejših občanov (DSO) Ljubljana Vič-Rudnik, bodo letos sodelovali tudi DSO Sončni dom Maribor, Kmetija Pr'Črnet, Izobraževanje Tamara Urbančič, Čebelarstvo Maja in Iztok Šlebir, vodja ustvarjalnega projekta MUŠ, psihologinja, igralka Anna Zuykova, svetovalka za zdravo otroško prehrano Marjetka Založnik in Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje.

Za morebitne objave se vam najlepše zahvaljujemo, za dodatne informacije pa smo vam na voljo na tem e naslovu.

društvo Planet Zemlja

--

Ker nam ni vseeno!
društvo Planet Zemlja deluje v javnem interesu po ZON, ZVO in na področju vzgoje in izobraževanja


www.planet-zemlja.org
www.eko-generacija.org

www.foodrevolution.si

BODITE DOBRODELNI IN PODPRITE DELOVANJE DRUŠTVA:
http://www.planet-zemlja.org/2010/12/namenitev-dela-dohodnine-nasemu-drustvu/

--

Ker nam ni vseeno!

društvo Planet Zemlja deluje v javnem interesu po Zakonu o ohranjanju narave, Zakonu o varstvu okolja in na področju vzgoje in izobraževanja

www.planet-zemlja.org

www.eko-generacija.org

www.foodrevolution.si

FB: društvo Planet Zemlja

FB: eko generacija

FB: eko reli

FB: Food revolution Slovenija

FB: eko konferenca

BODITE DOBRODELNI IN PODPRITE DELOVANJE DRUŠTVA:

http://www.planet-zemlja.org/2010/12/namenitev-dela-dohodnine-nasemu-drustvu/