O-STA

Planetu Zemlja prijazna občina 2016

Društvo Planet Zemlja je v sodelovanju z Ministrstvom za okolje in prostor ter pod častnim pokroviteljstvom Predsednika Vlade Republike Slovenije, razpisalo že sedmi vseslovenski natečaj za naziv "Planetu Zemlja prijazna občina".

Nazive bomo podelili 24. novembra ob 19h v dvorani Povodni mož na Gospodarskem razstavišču Ljubljana.


Vljudno vabljeni!


O NATEČAJU:

Gre za natečaj, kjer strokovnjaki z enajstih različnih področij ugotavljajo stanje v lokalnih skupnostih, v povezavi z vplivom na ljudi, naravo in okolje. Cilj natečaja je dvig zavesti o vplivu vseh odločitev lokalnih oblasti na okolje in s tem na kakovost bivanja občank in občanov. Do cilja vodi organizatorja sodelovanje s pristojnimi ustanovami (Zavod za gozdove RS, Direktorat za kmetijstvo Ministrstva za kmetijstvo, Nacionalni institut za javno zdravje, zavod Tovarna trajnostnega turizma GoodPlace, Gospodarsko razstavišče Ljubljana, Zavod za gradbeništvo Slovenije, Gradbeni institut ZRMK, Zavod za varno igro, Zavod za varstvo narave). Gre za projekt, ki nudi večplasten učinek - podatki ki jih posredujejo občine pomenijo dragoceno zbirko informacij strokovnjakom sodelujočih ustanov, medtem ko sodelovanje občinam prinaša priznanje za njihovo odgovorno delo in motivacijo za naprej ter obilico namigov o tem, kako bi lahko zagotovile še bolj prijazno, čisto in učinkovito lokalno okolje.

Natečaj poteka od leta 2010, od leta 2014 ga podpira Skupnost občin Slovenije, lani so se projektu pridružile tudi Regionalne razvoje agencije, letos je podporo natečaju izrazilo Ministrstvo za okolje in prostor, častno pokroviteljstvo pa sprejel Predsednik Vlade Republike Slovenije, dr. Miro Cerar.

Za morebitne objave se vam najlepše zahvaljujemo, obenem pa vas vabimo, da se nam na podelitvi pridružite.


društvo Planet Zemlja deluje v javnem interesu po ZON, ZVO in na področju vzgoje in izobraževanja

www.planet-zemlja.org

Ker nam ni vseeno!

--

Ker nam ni vseeno!

društvo Planet Zemlja deluje v javnem interesu po Zakonu o ohranjanju narave, Zakonu o varstvu okolja in na področju vzgoje in izobraževanja

www.planet-zemlja.org

www.eko-generacija.org

www.foodrevolution.si

FB: društvo Planet Zemlja

FB: eko generacija

FB: eko reli

FB: Food revolution Slovenija

FB: eko konferenca

BODITE DOBRODELNI IN PODPRITE DELOVANJE DRUŠTVA:

http://www.planet-zemlja.org/2010/12/namenitev-dela-dohodnine-nasemu-drustvu/