O-STA

Fujitsu zagotavlja vrhunsko fleksibilnost poslovnega računalništva s tremi novimi tablicami 2v1

Ljubljana, 1. februar 2017 - Primerjava: Fotografija je dosegljiva na AP Images (http://www.apimages.com) -

Fujitsu danes začenja s prodajo treh novih tablic 2v1 za poslovne uporabnike. Nova FUJITSU Tablet LIFEBOOK P727, prva naprava 2v1 s pregibnostjo 360 stopinj omogoča nove ravni fleksibilnosti v mobilni industriji. S tablico je rešeno vprašanje ali tablica ali računalnik, saj združuje najboljše iz obeh svetov in predstavlja prijetno uporabniško izkušnjo "kjerkoli in kadarkoli" na vseh področjih digitalnega dela.

LIFEBOOK P727 je lahka, tenka konvertibilna naprava 2v1 z 12,5-palčnim zaslonom. Iz poklopnega prenosnega računalnika se spremeni v zmogljivo tablico, ko ni potrebe po tipkovnici. S tem je konec razprav o tem, ali je na pot treba vzeti prenosnik, tablico ali oba. Lahko se jo uporablja na štiri načine - kot običajen poklopni prenosnik, namizni računalnik, tablico ali pa kot tako imenovani šotor. Uporabniki imajo tako svobodno izbiro glede na lastne želje. Podpira različne načine vnosa, vključno z zaslonom na dotik, digitalnim peresom in tipkovnico. Zaradi 360-stopinjskega stičišča je mogoče tipkovnico zapreti tako, da popolnoma izgine za zaslonom. Zaradi opcijske povezljivosti 4G/LTE in do 10 ur baterijske podpore je LIFEBOOK P727 resnično mobilna naprava za delo kjerkoli.

Fujitsu ob tem predstavlja tudi FUJITSU Tablet LIFEBOOK T937, najnovejšo v vrsti konvertibilnih tablic Fujitsu, pri katerih se lahko zaslon iz osrednje točke zavrti za 360 stopinj. S težo le 1,3 kg ter vitkim in prilagodljivim dizajnom uporabnikom omogoča preklop iz 13,3-palčnega izjemno mobilnega prenosnika v tablico ter s tem omogoča dinamično delo tako v pisarni kot na poti.

Tretji novi model, novi 12,5-palčni FUJITSU Tablet STYLISTIC R727 je druga generacija priljubljene naprave 2v1 Fujitsu STYLISTIC R, zmogljivega tabličnega osebnega računalnika z odstranljivo tipkovnico. STYLISTIC R727 z združevanjem polno zmogljivega prenosnika in pripravnosti tablice omogoča nove ravni učinkovitosti, zaradi česar je odličen za poslovneže na poti.

Z novim naborom vrhunskih naprav 2v1 Fujitsu poslovnim uporabnikom ponuja več fleksibilnosti in gibčnosti ter odgovarja na povečane poslovne potrebe digitalnih delovnih mest s ponudbo za poslovne popotnike, ki delajo med potjo ali v skupinah in svoje naprave uporabljajo na več načinov. Nedavna raziskava IDC1 je pokazala, da bodo tablice igrale ključno vlogo v digitalni transformaciji. Hibridne in 2v1 naprave bodo dosegale nove zahteve po produktivnosti, pa tudi omogočale nove načine uporabe. Študija je razkrila, da so tablice del mobilne strategije 60 odstotkov anketiranih podjetij. Več kot dve tretjini sodelujočih je ocenjevalo ali načrtovalo nakup tablice v bližnji prihodnosti. Sektorji, kot so izobraževanje, gostinstvo, vlada in prevozništvo, so tablice uvrstili med tri najvišje prioritete.

Marta Fiorentini, vodja raziskav v podjetju za analize IDC, je komentirala: "Tablice so v podjetjih vse pomembnejše. V nedavni študiji IDC2 so nam direktorji za informatiko povedali, da v letu 2017 dajejo investicijam v tablične računalnike prednost celo pred računalništvom v oblaku. Direktorji za informatiko danes tablice označujejo za glavno prioriteto pri stroških za informacijske tehnologije za tremi infrastrukturnimi skupinami: prostorom za skladiščenjem, strežniki in prenosnimi računalniki. Tablice podjetjem ugajajo, ker omogočajo učinkovitost ob hkratnem zagotavljanju fleksibilnosti in produktivnosti delavcev. Zato večina direktorjev za informatiko meni, da so investicije v tablične naprave 2v1 prioriteta."

Rüdiger Landto, vodja oddelka Client Computing Devices v Fujitsu EMEIA, pravi: "Digitalizacija podjetjem nalaga vrsto novih zahtev, ena od njih pa je tudi večja fleksibilnost in mobilnost delovne sile ter sposobnost za učinkovito vključevanje novih, digitalnih procesov. Podjetja vseh velikosti morajo svojim zaposlenim zagotoviti resnično prenosna in hkrati zmogljiva orodja za delo in številne organizacije se pri investicijah pogosto osredotočajo na tablice. Vendar pa je opremljanje zaposlenih tako s tradicionalnimi prenosniki kot s tablicami precejšen zalogaj za proračun. S svojo napredno funkcionalnostjo 2v1 so naše nove tablice dovolj zmogljive in imajo dovolj funkcij, da lahko služijo za primarne računalniške naprave in celo v celoti zamenjajo poslovne prenosnike."

Vse tri 2v1 tablice imajo vgrajeno najnovejšo generacijo Intelovih procesorjev3, ki imajo boljše zmogljivosti in daljšo delovno dobo baterij, ter konec koncev izboljšujejo produktivnost. Ponašajo se z varnostnimi lastnostmi za podjetja, med drugim tudi z brezstično tehnologijo za prepoznavanje PalmSecure4.

Opombe za urednike

1, 2 Raziskava IDC z naslovom "Tablet in Enterprise 2.0 - The Larger Opportunity" je bila izvedena septembra 2016 na podlagi 1500 pogovorov z odločevalci v informacijskih tehnologijah in desetih vertikalnih poslovnih področjih po Združenem kraljestvu, Franciji, Nemčiji in na Švedskem. Za več informacij o raziskavi, prosimo, obiščite: http://www.idc.com/getdoc.jsp?containerId=prEMEA41917616

3 LIFEBOOK P727, LIFEBOOK T937 in STYLISTIC R727 so zgrajeni na sedmi generaciji družine procesorjev Intel® Core™ i7 vPro

4 LIFEBOOK P727 in LIFEBOOK T937 uporabljata FUJITSU brezstično PalmSecure® biometrično tehnologijo za prepoznavanje, ki temelji na prepoznavanju vzorcev ven na dlani za najboljšo varnost podatkov. Varnostne funkcije STYLISTIC R727 vključujejo šifrirane diske in prepoznavanje na podlagi tehnologije NFC naslednje generacije.

Kontakt za medije

Ibolya Beres

E-pošta: Ibolya.Beres@ts.fujitsu.com

Aneliya Petkova

E-pošta: anelia.petkova@ts.fujitsu.com

O podjetju Fujitsu: http://www.fujitsu.com/si/