O-STA

Fujitsu na delovno mesto prinaša vseobsegajočo izkušnjo z delovnimi postajami, pripravljenimi za navidezno resničnostjo, CELSIUS, ki jih poganja NVIDIA

Fujitsu, ki omogoča edinstveno raven ustvarjalnosti in vizualizacije na delovnem mestu, je danes predstavil dve novi delovni postaji, pripravljeni za navidezno resničnost (VR), ki ju poganjajo najnovejše profesionalne grafične kartice NVIDIA. Naboru Fujitsujevih delovnih postaj, pripravljenih za VR, se bosta pridružila CELSIUS W570power+, najmanjša namizna delovna postaja v industriji, ki omogoča VR, in CELSIUS H970, 17-palčna mobilna delovna postaja. Obe sta zasnovani tako, da oblikovalcem, inženirjem in arhitektom omogočata novo dimenzijo dela, saj jim zagotavljata gladko prenašanje 3D načrtov v navidezno resničnost, bodisi za pisalno mizo bodisi na terenu.

Navidezni resničnosti, ki je trenutno v domeni ljubiteljev spletnih računalniških iger, v prihodnjem desetletju napovedujejo hitro rast. Po napovedih1 naj bi navidezna resničnost kaj kmalu postala prevladujoči trend - potem, ko so jo uporabljali "zgodnji uporabniki ali navdušenci", naj bi jo posvojili "pragmatiki" ali zgodnji masovni trg. Zasluge za rast lahko pripišemo tridimenzionalni vseobsegajoči izkušnji, ki jo omogoča navidezna resničnost, in jo lahko uporabimo v vseh industrijah od arhitekture in inženiringa do izobrazbe in zdravstva.

V posebni različici delovne postaje CELSIUS W570, W570power+, sta zmogljivost in funkcionalnost združeni v inovativen dizajn računalniškega ohišja. Z 21 litri je skoraj 30 odstotkov manjši od predhodnika, a kljub temu omogoča enake zmogljivosti. W570power+ ima do tri module NVMe PCIe M.2, sedem diskovnih enot in za navidezno resničnost pripravljeno grafično kartico NVIDIA Quadro P4000. Zaradi tega je idealen za uporabo za 2D/3D CAD in BIM. Z uporabo profesionalnih naglavnih setov, kot sta HTC Vive ali Oculus Rift, se bodo uporabniki povsem potopili v izkušnjo VR z majhno zakasnitvijo pri visoki hitrosti sličic.

Za poklice, kot so arhitekti, inženirji ali oblikovalci, ki del delovnega časa preživijo na terenu, 17-palčna delovna postaja CELSIUS H970 oživi oblikovalske procese, saj omogoča realistično oblikovanje slike in spremembe načrtov v realnem času. CELSIUS H970 ima velik zaslon ter popolno povezljivost z dvema priključkoma Thunderbolt 3, enim izhodom DisplayPort polne velikosti ter izhod VGA. Zahvaljujoč grafični kartici NVIDIA Quadro P5000 z do 2048 jedri CUDA ima zmogljivost namiznega računalnika. Za enostaven servis so komponente dosegljive skozi servisna vrata, nameščena na dnu.

Ruediger Landto, vodja oddelka računalniških naprav za stranke pri Fujitsu v Evropi, Bližnjem vzhodu, Indiji in Afriki, pravi: "Navidezna resničnost, povezana z našimi zmogljivimi delovnimi postajami odpira vrsto razburljivih možnosti. Medtem ko na trgu obstaja trend žrtvovanja zmogljivosti za velikost, mi še vedno verjamemo v DNK delovne postaje. To pomeni, da ne sprejemamo kompromisov glede zmogljivosti, zanesljivosti, razširljivosti, hranjenja prostora in zmožnosti VR. Revolucija se je ravno začela. Razumemo, da lahko VR spodbuja holističen razvojni proces in izboljša vrsto faz v vrednostni verigi - od oblikovanja, inženiringa, proizvodnje in poslovanja do vzdrževanja."

Bob Pette, podpredsednik profesionalne vizualizacije pri NVIDIA, komentira: "Fujitsu in NVIDIA prinašata lagodnost podjetjem, ki želijo vključiti navidezno resničnost za izboljšanje kakovosti produkta in pospešitev delovnih procesov. S celotnim naborom produktov Fujitsu, ki so pripravljeni za VR, vključno s prvo 17-palčno mobilno delovno postajo, ki ima grafiko Quadro P5000 in P4000, lahko uporabniki ustvarjajo in izkusijo VR kjerkoli."

Opombe za urednike

1 Po Digi-Capital

Kontakt za medije

Ibolya Beres

E-pošta: Ibolya.Beres@ts.fujitsu.com

Aneliya Petkova

E-pošta: anelia.petkova@ts.fujitsu.com

O podjetju Fujitsu: http://www.fujitsu.com/si/