O-STA

Fujitsu ponuja neprekosljivo mobilnost z dvema novima izjemnima modeloma LIFEBOOK

Fujitsu danes predstavlja svoj nov vodilni model prenosnika za regijo EMEIA (Evropa, Bližnji vzhod, Afrika in Indija), mednarodno različico FUJITSU Notebook LIFEBOOK U937. S težo 920 gramov se najlažji ultra mobilni model v Fujitsujevem naboru pridružuje klubu 13,3-palčnih poklopnih prenosnikov, lažjih od 1 kilograma, ki lahko na bateriji delujejo več kot 15 ur.

LIFEBOOK U937 ni nikakršen lahkokategornik, ko govorimo o zmogljivostih, moči in povezljivosti. Ima najnovejšo, sedmo generacijo procesorja Intel® Core™ i7, fiksne pogone in operacijski sistem Microsoft Windows 10 Pro, s čimer je odlična izbira za zaposlene poslovneže, ki na poti potrebujejo več kot tablico. S celotno tipkovnico, 13,3-palčnim zaslonom na dotik in 4G/LTE LIFEBOOK U937 omogoča svobodo dela kjerkoli in kadarkoli.

Prav tako ni pri LIFEBOOK U937 nikakršnih kompromisov pri varnosti, saj standardna oprema vključuje biometrično zaščito z možnostjo izbire med bralnikom prstnih odtisov in sistemom podjetja Fujitsu PalmSecure za prepoznavo ven na dlani. Dodatno zaščito zagotavlja integriran bralnik SmartCard in enkripcijo TPM 2.0 za podjetja. Močno ohišje iz magnezija 15,5 milimetrov tankemu prenosniku LIFEBOOK U937 zagotavlja trpežnost tudi na zunaj.

V veliko primerih so bile krajše delovanje baterije, manjše zmogljivosti ali omejena povezljivost - na primer uporaba vmesnikov za zunanje izhode - kompromisi, ki so jih morali sprejeti za lažje prenosnike. Z LIFEBOOK U937 takšnih kompromisov ni treba sprejemati, saj baterija zdrži več kot 15 ur, ima pa tudi celoten nabor vmesnikov, vključno s priključkoma LAN in HDMI polne velikosti ter vstavljen WLAN / WWAN in Bluetooth. Za dodatno udobje Fujitsu ponuja še replikator izhoda USB Type-C, ki omogoča povezavo z zunanjim zaslonom, miško in ostalimi dodatki.

Ruediger Landto, vodja oddelka računalniških naprav za stranke pri Fujitsu EMEIA, pravi: "V preteklosti so morali poslovneži, ki so iskali ultra mobilne prenosnike, izbirati med težo, zmogljivostmi, delovanjem na bateriji in varnostjo. Zdaj lahko imate popolnoma vse, saj je Fujitsu naredil preboj z izdelavo prenosnika, ki vse zgoraj omenjene elemente združuje v eni napravi. Pri razvoju LIFEBOOK U937 je bil pomemben vsak gram, saj smo želeli zagotoviti, da bi bil novi vodilni model LIFEBOOK lažji od enega kilograma. Ponosni smo, da lahko predstavimo edini popolnoma zmogljivi 13,3-palčni poklopni prenosnik, ki omogoča biometrično zaščito v standardni opremi in ima baterijo, ki z lahkoto zdrži tudi najdaljši delovnik - hkrati pa kljub vsemu temu tehta le 920 gramov."

Novi vzdržljivi LIFEBOOK S937 za mobilne profesionalce

Ob LIFEBOOK U937 Fujitsu predstavlja še novi LIFEBOOK S937, prenosnik z baterijo, ki tudi z najbolj zahtevnim poslovnim uporabnikom zdrži še tako dolg delovni dan. Novi model je odličen za intenzivne uporabnike, ki potrebujejo svetel zaslon, osvetljeno tipkovnico in popolno računalniško moč - ter to pričakujejo cel dan - saj je delovanje na bateriji več kot 15 ur standard. Za preseganje pričakovanj ima LIFEBOOK S937 še drugo baterijo, ki se vstavi v modularno ležišče za dodatnih šest ur delovanja. Razpoložljive varnostne lastnosti vključujejo izbiro vključenih senzorjev za prepoznavo ven na dlani in prstnih odtisov, bralnik SmartCard in TPM 2.0, ki pomagajo varovati podatke pred nepooblaščenim dostopom.

Opombe za urednike

Teža se razlikuje zaradi sistemske konfiguracije.

Glavne lastnosti LIFEBOOK U937 vključujejo:

- 7. generacija procesorja Intel® Core™

- ergonomski 13,3-palčni zaslon z zaščito proti bleščanju z izbiro polne HD ločljivosti ali polne HD ločljivosti na doti

- vmesnik PCIe za hitrejšo obdelavo podatkov

- najboljšo povezljivost v svojem razredu z vključenima WLAN in Bluetooth ter izbirnim 4G/LTE (Cat 6)

- izjemna varnost, biometrična prepoznava z vključeno tehnologijo za prepoznavanje ven na dlani PalmSecure ali senzorjem za prstne odtise ter integriranim bralnikom SmartCard

- 11 ur delovanja na bateriji

- replikator izhoda USB Type-C olajša souporabo na delovnem mestu

- zaradi vmesnikov polne velikosti ni potrebe po adapterjih

- trdno ohišje iz magnezija zagotavlja vzdržljivost

- ultra lahek z najmanjšo težo 920 gramov in 15,5 milimetri širine

Glavne lastnosti LIFEBOOK S937 vključujejo:

- 7. generacijo procesorjev Intel® Core™

- ergonomski 13,3-palčni zaslon z ultra visoko ločljivostjo ali polno HD ločljivostjo z zaščito proti bleščanju z možnostjo vnosa na dotik

- neomejeno povezljivost z 4G/LTE, WLAN, NFC

- USB 3.0 s funkcionalnostjo Anytime USB, vmesnike LAN, VGA in HDMI polne velikosti

- izbirno prepoznavo z bralnikom ven na dlani PalmSecure ali senzorjem za prepoznavo prstnih odtisov, integriran bralnik SmartCard

- izjemna vzdržljivost na bateriji do 21 ur

- replikator izhodov omogoča izkušnjo namiznega računalnika

- izbiren dodatni diskovni pogon, Blu-Ray Disc™ ali DVD Super Multi

- zaradi vmesnikov polne velikosti ni potrebe po adapterjih

- robustno ohišje iz magnezija z aluminijastim oporo za roke

- izjemno lahek z najmanjšo težo 1,19 kilograma

Kontakt za medije

Ibolya Beres

E-pošta: Ibolya.Beres@ts.fujitsu.com

Aneliya Petkova

E-pošta: anelia.petkova@ts.fujitsu.com

O podjetju Fujitsu: http://www.fujitsu.com/si/