O-STA

Glasbeni atelje Tartini proslavil Dan šole s koncertom v Rogaški Slatini

V času od 17. marca do 22. aprila v Glasbenem ateljeju Tartini praznujejo Dan šole z izbranimi javnimi nastopi in predstavitvami javnosti. Tako je v nedeljo, 19. marca potekal Koncert ob Dnevu šole v Kristalni dvorani Grand hotela Rogaška Slatina, na katerem so se predstavili učenci klavirskega oddelka ter ansambli in orkestri, katerih člani so učenci godal, od 4. razreda naprej.

V nagovoru je ravnateljica Vildana Repše povedala: Dobro je, da imamo šolo in da imamo sistem glasbenega izobraževanja, ki združuje vse akterje, učitelje, učence in starše, v iskanju lepot v glasbi, v umetnosti, v sodelovanju in sobivanju ter vsakodnevnem razvoju potencialov mlajših generacij. Učinkov našega združenega truda in sledenja plemenitim ciljem se običajno ne zavedamo sproti, ob prehojeni poti in na razpotju v nova življenjska obdobja pa vselej, skoraj brez izjem, prepoznavamo dragoceno doto, ki smo jo stkali v zibelki učenja in vsestranskega razvoja posameznikov. Dobro je, da imamo praznik, ki ga posvečamo šoli, da občutimo pripadnost šoli in jo imamo radi, jo sooblikujemo, vstopamo in izstopamo iz nje kot zavezniki".

Amaterski video posnetek koncerta si lahko pogledate na naslednji povezavi: https://www.youtube.com/watch?v=_a2A84abJXk

V ponedeljek, 27. marca se bo v Gopčevičevi palači v Trstu predstavil Godalni ansambel mlajših učencev, nato pa bo na povabilo evropskega združenja godalnih pedagogov od 31. marca. do 2. aprila nastopil na mednarodnem festivalu v Milanu in Cremoni.

Dan odprtih vrat bo v soboto, 22. aprila, vpis v novo šolsko leto bo potekal vse do konca aprila.