O-STA

30 let Glasbenega ateljeja Tartini

V torek, 12. maja je izšla monografija Naša šola, moj svet ob 30-letnici delovanja Glasbenega ateljeja Tartini, v kateri je dr. Špela Lah na 100 straneh razgrnila pot prve zasebne glasbene šole od začetkov do danes. Z izjemnim občutkom se je poglobila v filozofijo šole, v rast in razvoj, v pomembe prelomnice; urednica je monografijo obogatila z obsežnim slikovnim gradivom.

V predgovoru je ravnateljica Vildana Repše zapisala: "Današnjo odlično podobo šole smo ustvarjali 30 let. Učitelji so ji dali moč in odgovorno sooblikovali življenjske poti številnih otrok in mladostnikov, njim gre zahvala. Učili smo se drug od drugega, se predajali glasbi, pedagoški stroki, učencem, šoli. Učenci so nam bili navdih, gostujoči predavatelji zgled. Koščke svojih svetov smo združevali jih prepletali, se povezovali ter skupaj rasli."

Ob visokem jubileju z zadovoljstvom in ponosom prepoznavamo izjemno kakovost v delu, v dosežkih, odnosih in pogojih dela. Glasbeni atelje Tartini je v 30-letnem obdobju postal prepoznaven v državi in tudi izven meja. Slovi kot kvalitetna šolska glasbena institucija, ki se nenehno razvija in uspešno prilagaja novim zahtevam.

Ob 30-letnici delovanja Glasbenega ateljeja Tartini smo načrtovali koncert v veliki dvorani Slovenske filharmonije, a smo koncert zaradi epidemije coronavirusa preložili. Zadovoljni smo, da smo lahko povezani s sodobno tehnologijo, in da lahko spremljamo slovesnosti na naši spletni strani in na družbenih omrežjih. V času izrednih razmer zaradi epidemije smo pripravili program na daljavo. Pod skrbnim vodenjem učiteljev in ob podpori staršev smo od učencev prejeli 132 video posnetkov izvedenih izbranih skladb ter 105 prispevkov za šolsko glasilo Kar seješ, to boš žel. Na naši prenovljeni spletni strani www.tartini.si objavljamo zanimive strokovne prispevke in prispevke iz življenja Glasbenega ateljeja Tartini.

Vabljeni v skupno prihodnost!

Vildana Repše, ravnateljica