O-STA

Novoletni koncert Glasbenega ateljeja Tartini

Ljubljana 20.12.2017 - Na Novoletnem koncertu so na odru Festivalne dvorane nastopili učenci Glasbenega ateljeja Tartini. Predstavili so se kot solisti na godalih in klavirju, v komorni zasedbi in v treh orkestrskih zasedbah. Prazničnemu vzdušju so prispevali z odličnimi izvedbami izbranih del.

Vilanda Repše, ravnateljica Glasbenega ateljeja Tartini, je ob tej priložnosti med drugim dejala:

"Minili so časi, ko so vsi vedeli, kaj je prav in kaj ne in ko se je pričakovalo, da se odrasli strinjamo o vzgoji otrok. Danes je pomembno, da se zavedamo, da je sprejemljivo, da se ne strinjamo (J.Juul).

Vendar ni dileme, da otrok ne ve, kaj potrebuje, ve samo, kaj si želi. In predvsem si želi, da je njegovim pomembnim mar zanj in da raste v harmoničnem sobivanju posameznikov, ki skrbimo zanj. Otrok si želi tudi dobre družbe, zabave in iger. Vse to tudi potrebuje. Potrebuje tudi red in napredek, ki ga prinašata vztrajnost in osebna odgovornost."

Da delo osrečuje, je zapisala, celo zabava nas, ko v njem najdemo smisel in enako velja za učenje. "Otrok se je zmožen hitro navdušiti za nova znanja, celo za premagovanje težav, a navdušeni moramo biti v prvi vrsti odrasli, ki skrbimo zanj.

V prihodnost vstopimo s pogledom nazaj, v preteklost. S širokim zanimanjem in odprtim umom in srcem ohranjajmo, kar je dobrega in zavrzimo, kar ni. V prihodnost poglejmo tudi s prijazno naklonjenostjo do sebe in drugih, z radostjo in željo po napredku. Ustvarjajmo pogoje, ki prinašajo našim otrokom uspeh, notranjo trdnost in razcvet", je v voščilu sporočila ravnateljica in v imenu učiteljskega kolektiva zaželela

VSE DOBRO V LETU 2018.