O-STA

Priljubljena slovenska modna znamka nakita "SUÌ fine geometry" z novo spletno trgovino in predstavitvijo na dogodku Design Week Zagreb

Novo mesto, 28. april 2017 - Oblikovalca blagovne znamke sodobnega nakita "SUÌ fine geometry" Simona Korošec in Jakob Rožnik sta danes na trg lansirala spletno trgovino suifinegeometry.com, hkrati pa se že pripravljata za predstavitev na Tednu oblikovanja Zagreb.

Oblikovalski tandem se je slovenski javnosti prvič uspešno predstavil leta 2015 na Mesecu oblikovanja v Ljubljani. Od takrat naprej je njun nakit zelo zaželen modni dodatek. Po decembrski objavi v mednarodni reviji Monocle, je tokrat njuno delo opazila še komisija največjega dogodka posvečenega oblikovanju Teden oblikovanja Zagreb (Tjedan dizajna Zagreb / Design Week Zagreb) na Hrvaškem, saj so ju izbrali na mednarodno razstavo Expo, ki predstavlja izbor inovativnih in kakvostnih del z različnih področjih oblikovanja. Dogodek se bo odvijal med 9. in 14. majem v zagrebški Laubi in na več kot 50 lokacijah po mestu.

Nakit "SUÌ fine geometry" prisega na geometrične oblike, teksture izbranega lesa in ravnotežje barv akrilnega stekla. Kolekcije ročno izdelanega nakita črpajo navdih iz narave, arhitekturnih oblik, sodobne umetnosti in glasbe. Ta sodoben nakit je namenjen kreativni ženski z izoblikovanim stilom, ki prepozna lepoto v minimalizmu. SUÌ tako iz nje in iz njenega svojstvenega sloga oblačenja izvabi prefinjeno eleganco z urbanim pridihom.

Spletno trgovino so pripravili v Spletni agenciji Ideaz, za oblikovanje pa je poskrbel studio DrawingArt.