O-STA

RMI in NPE investirata v SA-jevo finteh podjetja Entersekt, kar bo pospešilo globalno širitev

JOHANNESBURG & CAPE TOWN, Južnoafriška republika--(BUSINESS WIRE)-- Rand Merchant Investment Holdings (JSE:RMI) in Nedbank Private Equity (NPE) sta preko svojega inovacijskega stičišča za finteh podjetnike AlphaCode oziroma sklada zasebnega kapitala BoE Private Equity Investments v transakciji, vredni več milijonov dolarjev, pridobili manjšinska deleža v Entersektu. Entersekt je inovator s sedežem v Stellenboschu, ki je razvil vodilno tehnologijo za potisno avtentikacijo in varnost mobilnih aplikacij.

Dodatni kapital bo uporabljan za financiranje mednarodne širitve ter raziskave in razvoj. Za transakcijo smo pridobili vsa dovoljenja regulatorjev, tudi Južnoafriške komisije za konkurenco.

Entersekt je usmerjen na globalna podjetja, ki potrebujejo uporabniku prijazne in robustne avtentikacijske in varnostne produkte za komunikacijo s svojimi strankami. Entersektovi patentirani varnostni produkti že sedaj ščitijo približno 100 milijonov transakcij na mesec in so skladni z najstrožjimi varnostnimi zahtevami na svetu. Čeprav se osredotočajo na finančne storitve, so produkti in rešitve uporabni tudi širše, na primer v zdravstvu in zavarovalništvu, kjer se prav tako soočajo z varnostnimi in regulatornimi izzivi.

Patentirane rešitve podjetja ustvarijo varen kanal med podjetjem in uporabniki, v katerega ne more poseči niti Entersekt, po implementaciji pa so bančne stranke zabeležile do 99-odstotno zmanjšanje škodnih izgub na mobilnih sistemih. Entersekt že sedaj varuje več večjih bančnih strank, med drugim banke Absa, Nedbank, Capitec, Investec, Swisscard, Equity Bank, Ecobank, Pluscard in First Bank of Colorado. Podjetje je dejavno tudi izven bančniškega sektorja, saj med drugim zagotavlja avtentikacijske storitve za zavarovalnico Old Mutual in je podpisala posredniške sporazume v Evropi in ZDA. Entersekt ima tudi za vnaprej močni prodajni kanal.

Mobilna avtentikacija je hitro rastoče področje poslovanja, ki omogoča finančne storitve, katerih gonilna sila je potreba po izvajanju bolj tveganih transakcij na preprostejši način, brez kompleksnega postopka avtentikacije. Nedavno je stranka našega naročnika na mobilni aplikaciji s pomočjo Entersektove šifrirne tehnologije izvedla transakcijo v vrednosti 65 milijonov dolarjev. Entersektov prelomni model bistveno zmanjša možnost prevar, in to z nižjimi stroški kot druge tehnologije in z boljšim preprečevanjem prevar.

Dominique Collett, direktor za investicije pri RMI in vodja AlphaCode, pojasnjuje, zakaj so se odločili za naložbo: "RMI preko AlphaCode išče naložbe v naslednjo generacijo priložnosti v fintehu. Iščemo hitro rastoča podjetja, ki so pripravljena na rast in jih vodijo močne podjetniško usmerjene vodstvene ekipe. Entersekt ustreza tem kriterijem. RMI ima izkušnje s podporo globalni rasti podjetij in kot vir kapitala za rast verjamemo, da bo ta posel povišal dodano vrednost našega portfelja naložb v blue chip podjetja. To je druga naložba AlphaCode po vstopu v Merchant Capital, ki MSP-jem zagotavlja financiranje obratnega kapitala."

Marthin Greyling, eden izmed vodilnih partnerjev v ekipi Nedbank Private Equity, je dejal: "Entersekt je privlačna naložba zaradi dokazane uspešnosti pri implementaciji svojih edinstvenih produktov pri vodilnih finančnih institucijah in svojega strateškega položaja, ki jim omogoča izkoriščanje globalne rasti varovanja mobilnih aplikacij in avtentikacije transakcij. Veselimo se partnerstva z AlphaCode in obstoječimi delničarji pri podpori globalne rasti družbe."

"Izjemno smo počaščeni, da so našo dolgoročno vizijo na tak način potrdili tako ugledni vlagatelji," je dejal Schalk Nolte, glavni izvršni direktor Entersekta. "Veselimo se sodelovanja na ravni upravnega odbora, usmerjenega v sprostitev znatnega potenciala, ki ga vidimo na globalnem trgu. Zdaj lahko pospešimo že tako zelo zdravo organsko rast in hitro zagotovimo prisotnost na novih območjih. V Afriki, Evropi in ZDA imamo solidno tržno prisotnost, a naša tehnologija lahko ustvarja precejšnjo vrednost tudi za podjetja v drugih regijah. Varnostne storitve za podjetja, ki poenostavijo mobilno izkušnjo strank, zagotavljajo skladnost s predpisi in ustvarjajo odskočno desko za inovativnost, so široko in vse bolj uporabne."

O podjetju Entersektu

Entersekt je inovator na področju potisne avtentikacije in varnosti aplikacij. Edinstven pristop podjetja izkorišča kombinacijo moči tehnologije digitalnih potrdil in priročnosti mobilnih telefonov za zagotavljanje celostne zaščite finančnih storitev podjetji in njihovih strank pred spletnimi prevarami. Entersektovi patentirani varnostni produkti, ki so zgrajeni s pomočjo odprtih tehnologij, kar zagotavlja dobro dostopnost, potencial za rast in preprosto integracijo, vsakodnevno ščitijo milijone naprav in transakcij, pri tem pa so skladni z najbolj strogimi regulatornimi zahtevami na svetu. Podjetja po vsem svetu se zanašajo na Entersekt za krepitev vezi zaupanja s svojimi strankami, hkrati pa ta odnos nadgrajujejo z uvajanjem prepričljivih in uporabniku prijaznih novih mobilnih in spletnih storitev. www.entersekt.com.

O podjetju BoE Private Equity Investments

BoE Private Equity Investments je naložbeno podjetje sklada Nedbank Private Equity, enega izmed vodilnih srednje velikih skladov zasebnega kapitala v južni Afriki, ki uspešno vlaga v podjetja oziroma sklepa partnerstva z upravami številnih hitro rastočih podjetij in v številnih sektorjih. www.nedbank.co.za

O podjetju Rand Merchant Investment Holdings

Podjetje Rand Merchant Investment Holdings, poznano tudi kot RMI Holdings, je naložbeno podjetje, ki kotira na johannesburški borzi in ima naložbeno ekipo izkušenih strokovnjakov za finančne storitve, ki jih odlikuje nekonvencionalno razmišljanje in ki sklepajo aktivna partnerstva s pametnimi in revolucionarnimi upravljavskimi ekipami, pri tem pa igrajo vlogo vplivnega deležnika. www.rmih.co.za.

O AlphaCode

AlphaCode je sodelovalni klub za podjetnike naslednje generacije, dejavne na področju finančnih storitev, ki si prizadeva ustvariti podjetniški ekosistem za finančne storitve z združevanjem podjetnikov, notranjih podjetnikov, strokovnjakov na posamičnih področjih in idejnih vodij in jih povezati pri združevanju in deljenju znanja ter v končni fazi preoblikovanju finančne industrije. AlphaCode so ustanovili ustanovitelji RMI-ja, da bi identificirali, sklepali partnerstva in prispevali k rasti prelomnih, vzdržnih in za hitro rast primernih podjetij, ki bodo spremenila celotno industrijo finančnih storitev. www.alphacode.club

Izvirnik je na voljo na businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20170606006716/en/

Kontakti

Entersekt:
Jeanne Maartens, +27 21 815 2800
SVP Marketing
jeanne@entersekt.com
ali
RMI/AlphaCode:
Michelle K Blumenau, +27 83 273 9891
michelle@turquoisepr.co.za
ali
Nedbank Private Equity/BoE Private Equity Investments:
Marthin Greyling, +27 11 295 8320
marthing@nedbank.co.za

Vir: Rand Merchant Investment Holdings, BoE Private Equity Investments in Entersekt