O-STA

Orientacijski tek Sladkorčkov

V koloniji Sladkorčki za otroke in mladostnike s presnovnimi motnjami na Debelem rtiču je v ponedeljek, 26. 6., potekal orientacijski tek kar 120 otrok. Tek sta izpeljala doc. dr. Dušan Petrovič in viš. pred. dr. Mojca Foški z ljubljanske Fakultete za gradbeništvo in geodezijo.

Teklo je 120 Sladkorčkov

Tek je bil odlično organiziran, saj je vsak otrok dobil naprstnik, ki je z dotikom kontrolnih točk meril njegov čas. Vsak je dobil tudi zemljevid, ki je prikazoval dve možni poti za tek - krajši tek dolžine 700 m in daljši, ki je dosegel 1200 m. Vsaka skupina je imela tudi svojega vodiča, ki jim je pomagal pri usmerjanju. Zmagovalci so tek opravili v manj kot 10 minutah, večina otrok pa je pot končala v 15 minutah. Najpomembneje pa je, da so vsi tekli, iskali kontrolne točke in se ob tem zabavali.

Kolonija Društva za pomoč otrokom s presnovnimi motnjami

Kolonija Sladkorčki je namenjena otrokom in mladostnikom s presnovnimi motnjami in s sladkorno boleznijo. Že od leta 1992 poteka v Mladinskem zdravilišču in letovišču Rdečega križa Slovenije na Debelem rtiču. Organizacija kolonije poteka pod vodstvom Društva za pomoč otrokom s presnovnimi motnjami, vsako leto pa se je udeleži od 100 do 120 otrok.