O-STA

Podjetje Celularity pospešuje s platformo za placentalna odkritja in terapijo

---novo biotehnološko podjetje pospešuje dejavnosti na področju transformativnih inovacij pri zdravljenju raka, vnetnih in degenerativnih bolezni ter funkcionalne regeneracije

---denarni prispevki, več kot 200 izdanih in vloženih patentov, predklinična in klinična sredstva ter tržni izdelki podjetij kot so Celgene Corporation, Sorrento Therapeutics (Nasdaq: SRNE), United Therapeutics (Nasdaq: UTHR) in Human Longevity.

WARREN, N.J.--(BUSINESS WIRE)-- Celularity, Inc., pred kratkim ustanovljeno biotehnološko podjetje, je 21. avgusta napovedalo pospešitev terapij za regeneracijo celic in tkiv, da bi odgovorilo na potrebe medicine s področja rakavih in kroničnih ter degenerativnih bolezni. Celularity je zaključilo serijo A financiranja s prispevki več biofarmacevtskih podjetij, vključno s podjetji Sorrento Therapeutics, United Therapeutics Corporation in Human Longevity, Inc., ter samostojnih investitorjev.

Podjetje Celularity je bilo ustanovljeno s pomočjo prispevkov obsežne intelektualne lastnine, sredstev v klinični fazi, osnovnega in kliničnega raziskovanja ter razvojnega znanja, ki vključuje:

več imuno-onkoloških sredstev in sredstev regenerativne medicine v klinični fazi ter oskrbovalno linijo pred-kliničnih sredstev

lastna alogenska (takoj dostopna) imuno-terapevtska platforma

več kot 200 izdanih in vloženih patentov v celični terapiji; močno intelektualno lastnino matičnih izvornih celic

močne izključno človeške konstrukte protitelesc CAR

skupne imuno-onkološke programe CD38, ki so pripravljeni za postopek pridobitve statusa Investigational New Drug (IND)

izdelka za funkcionalno regeneracijo v tržni fazi Biovance® in Interfyl®* in sredstva oskrbovalne linije

banko matičnih celic LifeBankUSA z dvajsetletno tradicijo delovanja

Podjetje Celularity, ustanovljeno na pionirskem delu doktorja medicine Roberta Haririja na področju zdravljenja s pomočjo celic, ki izvirajo iz človeške posteljice in biomaterijalov iz nje, s pridom uporablja placentalne izvorne celice, razvija potencialne oblike terapij in uporablja potencialne oblike zdravljenja ter tako izkorišča potencial človeške posteljice in deluje vzdolž celotne vrednostne verige.

"Podjetje Celularity je bilo ustanovljeno kot nov biotehnološki model, ki naj bi uporabil potrebno strokovno znanje, da bi na podlagi dosedanjih odkritij o posteljici pomagalo zadovoljiti niz potreb medicine," je povedal ustanovitelj in glavni izvršni direktor podjetja Robert J. Hariri, doktor medicine. "S pomočjo investitorjev združujemo preizkušeno tehnologijo regenerativne medicine in strokovno znanje, da bi razvili transformativne terapije za smrtno nevarne in neozdravljive bolezni." Dr. Hariri je bil prej predsednik, znanstveni direktor in glavni izvršni direktor podjetja Celgene Cellular Therapeutics ter ustanovitelj korporacije Anthrogenesis Corporation, ki jo je Celgene kupila leta 2002. Dr. Hariri je tudi soustanovitelj podjetja Human Longevity.

Oblikovanje podjetja Celularity gradi na pomembnih dognanjih v odkrivanju novih biološko aktivnih populacij celic v človeški posteljici, ki imajo velik potencial za zdravljenje. Celularity bo črpal iz teh zaščitenih in splošno pomembnih odkritij, ki izhajajo iz poporodne človeške posteljice - etičnega in obnovljivega vira uporabnih biomaterialov. Razvojni program podjetja Celularity se osredotoča na alogensko platformo, ki izkorišča klinično dostopne, imunsko tolerantne celice in biomateriale iz raznolike populacije donatorjev, ki privolijo v postopek.

Andrew von Eschenbach, doktor medicine, eden izmed ustanovnih članov upravnega odbora podjetja Celularity in nekdanji komisar Uprave ZDA za hrano in zdravila ter direktor Nacionalnega onkološkega inštituta, je dejal, "Pionirsko delo ustanovitelja Celularityja Boba Haririja je razkrilo edinstvene lastnosti matičnih celic posteljice, kar je ponovno obudilo upanje za razvoj varnih in učinkovitih metod zdravljenja najtežjih degenerativnih bolezni." Dr. von Eschenbach je dodal: "Celularity s svojim osredotočanjem na pospeševanje inovativne in regenerativne medicine lahko postane vodilni pobudnik celičnega zdravljenja in tako odgovori na številne potrebe medicine po svetu."

*Interfyl je registrirana blagovna znamka podjetja Alliqua BioMedical.

Dr. Henry Ji, predsednik in glavni izvršni direktor podjetja Sorrento Therapeutics, je dejal: "Navdušeni smo, da smo sodelovali v ustanavljanju Celularityja skupaj z Dr. Haririjem in njegovo ekipo znanstvenikov kot tudi vodilnimi biofarmacevtskimi podjetji v svetovnem merilu kot so Celgene, Human Longevity in United Therapeutics. Potencial za regenerativne terapije pri zdravljenju široke palete kroničnih degenerativnih stanj je dobro znan. Tukaj vidimo pomembne sinergije na področju onkologije in potencial za okrepitev našega boja proti malignim rakom. Tehnologija, sredstva in razpoložljivi viri podjetja Celularity bodo prispevali k izboljšanju programov celične terapije Sorrenta in mogoče tudi spremenili avtologne celične terapije v cenovno in sicer dostopne alogenske celične terapije."

O podjetju Celularity

Celularity, s sedežem v Warrenu, New Jersey, je biotehnološko podjetje z lastno, najmodernejšo tehnologijo in intelektualno lastnino, ki izkorišča moč porodne posteljice. Njegov portfelj medicinskih sredstev sestavlja več kot 200 izdanih oz. vloženih patentov kot tudi predklinična in klinična sredstva, vključno s konstrukti CAR za alogenske izdelke CAR-T/NK , licence za več kot 100 imuno-terapevtskih sredstev ter posle v tržni fazi s področja biosourcinga in funcionalne regeneracije. Za več informacij prosimo, obiščite www.celularity.com. Celularity spremljajte tudi na družbenih medijh: @Celularity.

O podjetju United Therapeutics

United Therapeutics Corporation je biotehnološko podjetje, ki se osredotoča na razvoj in trženje inovativnih izdelkov, ki odgovarjajo na zdravniške potrebe bolnikov s kroničnimi in smrtno nevarnimi boleznimi.

O podjetju Sorrento Therapeutics

Sorrento je biofarmacevstko podjetje v klinični fazi, ki se ukvarja s protitelesci in razvija nove oblike zdravljenja imuno-onkoloških, vnetnih in avto-imunskih bolezni. Glavni kandidati za izdelke podjetja vključujejo imuno-terapije za zdravljenje tako čvrstih tumorjev in hematoloških malignih tvorb kot tudi sredstva proti bolečinam v poznih stadijih. Za več informacij prosimo obiščite http://sorrentotherapeutics.com.

O podjetju Human Longevity

Human Longevity, Inc. (HLI) je podjetje, specializirano za genomiko in medicinsko znanje, ki ustvarja največjo in najobsežnejšo podatkovno bazo celotnega genoma, fenotipa in kliničnih podatkov. HLI razvija in uporablja računalniško in strojno učenje velikega formata za nova revolucionarna odkritja v zdravstvu. Poleg produktov HLIQ Whole Genome in HLIQ Oncology ima HLI tudi HLI Health Nucleus, genomski klinični raziskovalni center, ki na podlagi analize sekvenc celotnega genoma, naprednih kliničnih slik in inovativnega strojnega učenja ter izbranih podatkov o zdravstvenem stanju osebe izdela najbolj celovito sliko zdravja posameznika. Za več informacij prosimo obiščite http://www.humanlongevity.com or http://www.healthnucleus.com

Sporočilo v izvirniku je na voljo na businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20170821005809/en/

Kontakt:

Mediji:
Za Celularity
Olivia Goodman, 212-715-1597
olivia.goodman@finnpartners.com
ali
Sorrento Therapeutics
Alexis Nahama, DVM, 858-203-4120
anahama@sorrentotherapeutics.com

Vir: Celularity, Inc.