O-STA

Jutri bodo znane Planetu Zemlja prijazne občine

Letos prvič tudi o krožnem gospodarstvu

(Ljubljana, 11. oktobra) Jutri ob 13h bodo na tradicionalni prireditvi v okviru sejma Narava Zdravje na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani podelili nazive Planetu Zemlja prijazna občina 2017. Natečaj izvaja društvo Planet Zemlja že od leta 2010, v njem pa je sodelovalo že preko 150 občin.

Predsednik Združenja občin Slovenije Robert SMRDELJ je ob izraženi podpori natečaju povedal: "Združenje občin Slovenije podpira projekt ¨Planetu Zemlji prijazna občina˝, saj zajema vse oz. skoraj vse aktivnosti, ki pomembno prispevajo k ohranjanju narave. Zakaj skoraj vse? Skrb za naravo se ne prične s posameznimi aktivnostmi na občini ali na ravni države, temveč doma, kjer je treba že najmlajše učiti in naučiti kako ter na kakšne načine lahko najprej kot posamezniki, nato kot družba, prispevamo k ohranitvi okolja. Lokalne skupnosti so tiste, ki izvajajo projekte, katerih rezultat je izboljšanje kvalitete bivanja in razvoj. S pravilnim pristopom lahko dosežemo velike spremembe na ekološkem področju in te gredo z roko v roki z gospodarskim razvojem. Veliko truda se vlaga na področja trajnostnega ravnanja z odpadki, učinkovite rabe energije, trajnostne mobilnosti, sanacije starih stavb, razvoju lokalnega turizma s poudarkom na lokalno pridelani hrani, izobraževanja in ozaveščanja širše javnosti o pomenu ohranjanja narave in še bi se dalo naštevati.

Slovenija velja za zeleno destinacijo na področju turizma in ne vidim ovir, da ne bi za zeleno destinacijo veljala na še več področjih. Bodimo zgled sebi in drugim."

Podelitev priznanj in nazivov Planetu Zemlja prijazna občina 2017 bo jutri, v četrtek, 12. oktobra ob 13h v dvorani AVLA LEVO na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Vabljeni!

www.planet-zemlja.org

Ker nam ni vseeno!