O-STA

Pred regato na Japonskem še skok v Terme Portorož

Slovenska jadralka, olimpijka Tina Mrak, sicer domačinka iz Portoroža, se je pred odhodom na Japonsko sproščala v Termah Portorož.

Masaža za sprostitev in regeneracijo

Kot vsak vrhunski športnik, ki po napornih treningih in pripravah potrebuje pravilno regeneracijo, pogosto posega po masažah. Ne samo za sprostitev mišic, temveč tudi za sprostitev napetosti, ki ji jo povzročajo visoka pričakovanja. Tudi do sebe. "Sicer na regato potujeva neobremenjeni, a vsekakor z željo po stopničkah in čim boljšem jadranju," je povedala Mrakova pred Hoteli LifeClass Portorož med čakanjem na indijsko masažo v Shakti-Ayurveda centru. "Sprosti svoje misli je kampanja, ki mi je za ta čas pisana na kožo. Zato nisem oklevala, katere storitve bi si privoščila."

Nov teren

Tina Mrak in Veronika Macarol sta obe članici Pirata iz Portoroža, zato na regato za Svetovno prvenstvo potujeta skupaj. Za obe bo izkušnja na azijskem kontinentu nekaj novega. Tam bodo leta 2020 Olimpijske igre, zato sta se odločili za udeležbo na regati. "Morava vnaprej spoznati kraj in tamkajšnje pogoje za jadranje. Najprej bo tam regata za Svetovni pokal za vse olimpijske discipline jadranja in potem naslednji teden še Enoshima olympic week."

Tretma, ki mu ni para

Uvrstitve na zmagovalne stopničke so najboljše za nujno psihološko stabilnost in osvojene kolajne so najboljši odgovor na vsakovrstne pritiske, ki jih skromni dekleti zaenkrat znata ustrezno prenašati. Tudi s pomočjo blagodejnih tretmajev v edinih Termah na morju. Ob zadnji poškodbi Macarolove sta spoznali, kako pomembna je pomoč fizioterapevta in ustrezno okrevanje po večjih naporih. Zato bodo tudi po regatah na Japonskem zanju ustrezno poskrbeli v Termah Portorož.