O-STA

Valorizacijska konferenca o pomenu medkulturnih kompetenc

CMEPIUS v svojih študijah in ob spremljanju projektov ugotavlja, da so pomembne kompetence, ki jih posamezniki pridobijo v mednarodnih projektih, marsikdaj skrite. Tako kot je Mali princ odkrival različne planete in drugačne svetove, obenem pa spoznaval, da je bistvo očem skrito, tako tudi naši učitelji v tujini spoznavajo drugačne, nove prakse ter ob tem krepijo svoja znanja, izkušnje in kompetence. Marsikdaj pa so le-te skrite.

Na konferenci se bomo tako osredotočili na zmožnost delovanja v medkulturnem, mednarodnem in globalnem okolju, na sposobnost razumevanja, povezovanja in delovanja človeka na osnovi znanj o različnih kulturah ter na zmožnost vzpostavljanja in ohranjanja odnosov s posamezniki različnih kulturnih okolij.

CMEPIUS, nacionalna agencija, ki v Sloveniji skrbi za izvajanje programa Erasmus na področju izobraževanja, znanosti in športa, vas ob tej priložnosti vabi na

valorizacijsko konferenco "Bistvo je očem skrito",

ki bo 15. novembra 2017 ob 9.00 v Grand hotelu Union v Ljubljani.

Osrednjo temo nam bodo pomagali osvetliti stand-up komik Ivan Šarić, novinarka in ambasadorka programa Erasmus+ Karmen W. Švegl, okrogla miza z učitelji in učečimi se iz različnih kulturnih okolij, goste pa bo nagovorila tudi direktorica CMEPIUS-a dr. Alenka Flander.

Vljudno prosimo, da svojo udeležbo potrdite na e-naslov Ursa.Bajzelj@cmepius.si, do torka, 14.11., do 14:00.

Lepo vabljeni!