O-STA

Bayer tudi letos pomagal številnim otrokom

Pomoč socialno ogroženim in spodbude za nadarjene: Bayer tudi letos pomagal številnim otrokom · Bayer podprl delovanje ZPM Ljubljana Moste-Polje · V sodelovanju z Zvezo za tehnično kulturo Slovenije najbolj nadarjenim otrokom omogočil obisk Bayerjevega BayLaba · Za lažje življenje otrok in staršev socialno ogroženih družin prispevali tudi Bayerjevi zaposleni

Ljubljana, 22. december 2017 - Podjetje Bayer in njegovi zaposleni so tudi letos na različne načine sodelovali pri pomoči socialno ogroženim otrokom in njihovim družinam Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje. Praktično vsi zaposleni so celo leto v različnih aktivnostih prispevali rabljena oblačila ali stvari, s katerimi so razveselili in olajšali življenje otrokom, prispevali za velikonočne čokoladne zajčke, šolske potrebščine in higienske pripomočke. Po besedah Anite Ogulin, predsednice ZPM Ljubljana Moste-Polje, so bili veseli in hvaležni za vsako malenkost, saj se po pomoč k njim zateče vsako leto veliko družin, ki se soočajo z zelo težkimi življenskimi razmerami.

Da bi vsaj malo pomagali omiliti težke razmere družin, je Bayer tudi letos doniral sredstva, namenjena kritju najnujnejših življenjskih potrebščin, predvsem paketov hrane. Bayer je ZPM Ljubljana Moste-Polje decembra doniral tudi 39 prenosnih računalnikov, ki jih bodo v prihodnjih tednih razdelili mladostnikom, ki nujno potrebujejo računalnik, a jim ga starši ne morejo kupiti.

Pred velikonočnimi prazniki so Bayerjevi sodelavci z izdelavo in prodajo oljčnih vejic zbrali sredstva za velikonočna darila za varovance ZMP Ljubljana Moste-Polje. Z zbranimi sredstvi so s čokoladnimi zajčki razveselili več kot 1000 otrok. Večina je čokoladna presenečenja dobila v prehranskih paketih, nekaj čokoladnih zajčkov pa je razveselilo otroke na taboru v Kranjski Gori, kjer so velikonočne praznike preživeli otroci, ki živijo v posebej težkih pogojih, je pojasnila Tanja Petek iz ZPM Ljubljana Moste Polje.

Dodatno je Bayer ZPM Ljubljana Moste-Polje v maju doniral tudi sredstva, ki so jih "priveslali" člani Športnega društva Bayer, ko je potekalo 24-urno dobrodelno veslanje v organizaciji Reebok CrossFit centra Ljubljana. Za vsak priveslani kilometer je zveza prejela en evro, vzdržljivi člani Športnega društva Bayer pa so skupaj preveslali več sto kilometrov.

Letos prvič donacija za nadarjene otroke

Donacije sredstev za boljše življenje otrok so bile v preteklih letih namenjene zlasti lajšanju težkih življenjskih razmer otrok in njihovih družin. Letos je Bayer prvič namenil dodatna sredstva za otroke, posebej nadarjene za naravoslovje. Več kot trideset izjemno uspešnih slovenskih dijakov tekmovanj Zveze za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) je v Leverkusnu doživelo "eksperimentalni dan" v BayLab laboratoriju. Gre za dijake in devetošolce, ki na slovenskih in mednarodnih tekmovanjih iz znanja kemije, biologije, logike ter drugih naravoslovnih in tehničnih ved dosegajo najboljše rezultate ali so se izkazali s kakšnim drugim izjemnim raziskovalnim dosežkom.

Slovenski dijaki so se udeležili delavnice iz molekularne genetike, na kateri so spoznavali osnovna področja raziskav DNK. Poleg Bayerjevega laboratorija so obiskali še kulturne in druge znamenitosti. Po besedah udeležencev so se prvič srečali s tako kakovostno laboratorijsko opremo in delali eksperimente, kakršnih v šoli niso še nikoli.

Kaj je BayLab?

Bayer ima v okviru programa promocije znanosti, še zlasti naravoslovja, že 14 BayLabov v 10 državah po svetu. V njih Bayerjevi strokovni sodelavci izvajajo različne delavnice, prilagojene starostnim skupinam otrok iz različnih naravoslovnih področij. Pod vodstvom mentorjev, ki so večinoma univerzitetni predavatelji ali sodelavci inštitutov, udeleženci delavnic spoznajo, da je znanost lahko zabavna, naučijo se, kako uporabiti inovativne ideje za reševanje nalog in kako se razvijajo družbi koristne rešitve. Otroci in mladostniki tako dobijo prvovrstno izkušnjo z naravoslovno znanostjo, kakršne v šolah zaradi omejenih sredstev in okoliščin ne morejo.

Bayer: Science For A Better Life

Bayer je globalno podjetje s ključnimi kompetencami na Life Science področjih varovanja zdravja in kmetijstva. Namen Bayerjevih izdelkov in storitev je pomagati ljudem in izboljšati kakovost življenja. Skupina si hkrati prizadeva ustvariti vrednost z inovacijami, rastjo in visoko donosnostjo. Bayer je zavezan načelom trajnostnega razvoja ter ravna kot družbeno in etično odgovorna družba. V poslovnem letu 2016 je imela skupina Bayer okoli 99.600 zaposlenih in ustvarila prodajo v višini 34,9 milijarde evrov. Kapitalski izdatki so znašali 2,2 milijardi evrov, stroški raziskav in razvoja pa 4,4 milijarde evrov. Za več informacij obiščite www.bayer.com.

Kontaktna oseba:

Katja Kresse, tel. 01 581 44 13

e-pošta: katja.kresse@bayer.com

Nataša Pečnik, tel. 01 581 44 64

e-pošta: natasa.pecnik@bayer.com

Za več informacij obiščite www.bayer.si

Izjave, ki se nanašajo na prihodnost

To sporočilo za tisk lahko vsebuje izjave, ki se nanašajo na prihodnost in temeljijo na trenutnih domnevah ter napovedih vodstva skupine Bayer oziroma njenih podskupin. Različna znana in neznana tveganja, negotovosti ter drugi dejavniki lahko pripeljejo do bistvenih razlik med tukaj podanimi napovedmi in dejanskimi rezultati, finančnim stanjem, razvojem ali uspešnostjo poslovanja družbe. Med te dejavnike sodijo dejavniki, omenjeni v javnih poročilih družbe Bayer, ki so dostopna na Bayerjevem spletnem mestu www.bayer.com. Družba ne prevzema nikakršne odgovornosti za posodabljanje izjav, ki se nanašajo na prihodnost, ali njihovo prilagajanje prihodnjim dogodkom oziroma okoliščinam.