O-STA

1000 deklic v Pakistanu se bo izobraževalo s pomočjo skladov Big Heart in Malala

ŠARDŽA, Združeni arabski emirati - (BUSINESS WIRE) - Big Heart Foundation (TBHF), globalna človekoljubna fundacija, ki domuje v Šardži v Združenih arabskih emiratih, financira drugo fazo šole za deklice v Pakistanu. Projekt je v skladu s predanostjo organizacije zagotavljanju dostopa otrokom do izobrazbe, kar jim omogoča, da prispevajo k razvoju njihovih skupnosti. Projekt bo financiral sklad TBHF 'Girl Child Fund' v sodelovanju s skladom 'Malala Fund', ki ga je vzpostavila Nobelovka in aktivistka na področju izobraževanja Malala Jusafzaj.

Pobudo so predstavili v navzočnosti šejka Sultana bin Ahmada al Kasimija, humanitarnega odposlanca Big Heart Foundation, in Malale Jusafzaj po podpisu dogovora v Oxfordu. Podpisali sta ga Mariam Al Hammadi, direktorica TBHF, in Farah Mohamed, glavna izvršna direktorica Malala Fund.

Šolo gradijo v dolini Swat, domačem okraju Malale Jusafzaj v Pakistanu. Donacija TBHF v vrednosti 700.000 ameriških dolarjev bo zagotovila sredstva za drugo fazo razvoja šole, ki naj bi bila dokončana do aprila 2018. Šola bo vrata enajstih razredov odprla 350 deklicam. Postopoma se bosta ponudba izobraževanja in šolska infrastruktura širili do zmogljivosti 1000 učenk vseh razredov.

TBHF Girl Child Fund bo delno pokril tudi stroške obratovanja šole v prvih dveh letih, vključno s plačami zaposlenih, stroške za zdravstvo in varovanje, prevoz, uniforme, knjige in pisarniško opremo.

Šejk Sultan bin Ahmed al Kasimi je dejal: "V skladu z vizijo njegove visokosti šejka dr. Sultana bin Mohameda al Kasimija, člana vrhovnega vodstvenega sveta Šardže, in direktivami njegove žene, njene visokosti šejke Džavaher bint Mohamed al Kasimi, emirat Šardža verjame, da je izobraževanje prihodnjih generacij temeljna odgovornost vsake družbe."

V svojem komentarju dogovora je Malala Jusafzaj dejala: "Najgloblje se zahvaljujem Big Heart Foundation, ker verjame mojim sanjam o svetu, kjer si lahko deklice izberejo svojo pot v prihodnost. Z njihovo podporo lahko Malala Fund poskrbi za izobraževanje deklic v mojem mestu v Swat Valley v Pakistanu."

Njena visokost šejka Džavaher bint Mohamed al Kasimi je uradno zagnala Big Heart Foundation junija 2015 na svetovni dan beguncev. Fundacija želi varovati in pomagati ranljivim otrokom in njihovim družinam. Prvenstveno se osredotoča na arabski svet, vendar pa podporo nudi tudi območjem, ki jo najbolj potrebujejo.

-KONEC-

Izvorno sporočilo si lahko ogledate na businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20180117005590/en/

Kontakti

Fadia Daouk
National Network Communications (NNC)
Mob: +971 52 617 2111

Vir: Šardža

Multimedijske vsebine

FOTO: Mala Jusafzaj in šejk Sultan bin Ahmad al Kasimi prisostvujeta podpisu dogovora med TBHF in Malala Fund - Vir: Big Heart Foundation