Sporočilo za javnost podjetja Gambit Trade

Trg poslovnih rešitev, ki podjetjem omogočajo celovito upravljanje z znanjem, se hitro širi. Analitiki dodajajo, da lahko informatiki le na tem segmentu pričakujejo 30% do 40% letno rast do leta 2005. Podjetja bodo v naslednjih letih na svojih računalnikih hranila vse več podatkov o sebi, svoji ponudbi in svojih partnerjih. Zato ne preseneča napoved, da bo podobno raslo tudi povpraševanje po opremi za shranjevanje podatkov, medtem ko naj bi prodaja ostale računalniške opreme rasla precej počasneje.

Na nove tržne razmere so se dobro pripravili v IBM. Njihova skupina CommonStore EMEA, katere član je tudi podjetje Gambit Trade d.o.o., je tako v prvem letošnjem četrtletju zabeležila neverjetno 189% rast v primerjavi z letom poprej. V IBM na podobne rezultate računajo tudi vbodoče in računajo predvsem na tržišče zahtevnih uporabnikov SAP.

Tudi v Sloveniji ne zaostajamo. Podjetje KCi je v sodelovanju s podjetji Gambit Trade d.o.o. in IBM Slovenija podpisalo pogodbo z delniško družbo Prevent iz Slovenj Gradca, za projekt arhiviranja dokumentov iz SAP R/3. Zaradi potrebe po zmanjševanju SAP R/3 baze je potrebno stare podatke izvoziti iz sistema, ter jih shraniti na mesta, kjer bodo še vedno dostopni uporabnikom. Zaradi kompleksnosti ter pomembnosti procesov je projekt razdeljen na dva vsebinska sklopa: v prvem sklopu je poudarek na izvozu podatkov iz SAP R/3 sistema. V drugem vsebinskem sklopu pa bodo implementirali programsko opremo za zajem papirnih dokumentov Kofax Ascent Capture, njihovo pretvorbo v elektronsko obliko, obdelavo in izvoz v sistem za upravljanje z vsebinami IBM Content Manager ter povezavo z SAP R/3 sistemom. Na videz zapleteno, vendar pa na koncu uporabniku prijazno. Na ta način bodo omogočili podjetju Prevent najzanesljivejšo rešitev na področju arhiviranja, vzorčenja (skeniranja) ter hranjenja dokumentov. Upoštevajoč svetovne trende pa lahko povzamemo, da gre tudi za najsodobnejšo rešitev na tem področju.