O-STA

Bayer začel dobrodelno akcijo #nasprehodu

· Le še 46 % družin redno ali občasno zahaja v naravo
· Bayer želi spodbuditi sprehode v naravi z dobrodelno akcijo #nasprehodu

Ljubljana, maj 2018 - Slovenci veljamo za ljubitelje narave in uživanja prostega časa zunaj, a podatki kažejo drugače. Delež družin z enim ali več otroki v starosti do 11 let, ki redno ali občasno zahajajo v naravo, se je v Sloveniji v letih med letoma 2004 in 2017 znižal za skoraj petino. Bayer je z namenom, da spodbudi preživljanje prostega časa v naravi, začel z dobrodelno akcijo #nasprehodu, v kateri bodo socialno ogroženim družinam namenili po 1 evro za vsako objavo z značko #nasprehodu na družbenih omrežjih. V dobrodelni akciji lahko sodeluje vsakdo, ki deli fotografijo, saj nakup izdelka ni pogoj za sodelovanje.

1 evro od vsake objave #nasprehodu socialno ogroženim družinam

V okviru blagovne znamke Claritine S, ki jo alergiki dobro poznajo, je podjetje začelo z družbeno odgovorno akcijo #nasprehodu. Z akcijo želijo spodbuditi družine in vse ostale, ki imajo radi naravo, da bi prosti čas preživeli zunaj, na svežem zraku, vsaj 15 minut dnevno. Ni treba plezati na Triglav ali preteči maratona; dovolj bo, da delček dneva preživite #nasprehodu. Z zavezo, da boste vsaj 1 odstotek (15 minut) svojega časa preživeli zunaj, boste nekaj dobrega naredili zase in za svoje otroke.

"Sedaj, ko so dnevi vedno daljši in toplejši, je idealen čas, da si starši, skupaj z otroki vzamejo vsaj 15 minut dnevno za sprehod v naravi. Če imajo kosmatinca, bo sprehod še toliko bolj zabaven. S tem bodo naredili veliko dobrega za svoje bližnje in zase," je poudarila Jasmina Previšič, regionalna vodja blagovne znamke Claritine S s podjetja Bayer. Seveda pa naj alergiki upoštevajo priporočila glede zadrževanja zunaj in se tako izogibajo uram, ko so koncentracije alergenov največje.

O akciji #nasprehodu

Claritine S s to akcijo spodbuja ljudi h gibanju v naravi, hkrati pa postaja partner Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje. Bayer je že vrsto let podpornik ZPM Ljubljana Moste-Polje, za akcijo pa so se odločili, ker si želijo, da postane preživljanje prostega časa v naravi pravilo, ne izjema. Vsi, ki želijo sodelovati, so vabljeni, da na družabnih omrežjih delijo svojo fotografijo s sprehoda v naravi, opremljeno z značko #nasprehodu, Bayer pa bo ZPM Ljubljana Moste-Polje za vsako deljeno fotogradijo podaril po 1 evro. Več o akciji najdete na www.claritineS.si/nasprehodu.

79 % življenja preživimo v zaprtih prostorih

Le še dobrih 46 odstotkov družin redno ali občasno zahaja v naravo. Slovenci v povprečju preživimo kar 79 % svojega življenja v zaprtih prostorih. Tako kaže raziskava Inštituta za raziskovanje trga in medijev Mediana (TGI, 2015-2016), ki so jo izvedli na vzorcu 4000 Slovencev, starih med 15 in 75 let. Kljub temu, da Slovenci zase pravimo, da smo športniki in da veliko svojega prostega časa preživimo na prostem, v naravi, podatki omenjene raziskave kažejo drugače.

Po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje (2016) smo v Sloveniji še vedno priča epidemiji prekomerne telesne teže in debelosti pri otrocih in mladostnikih, ki se sicer v nekaterih starostnih skupinah in z nekaterimi razlikami po spolu umirja, a je stanje še vedno alarmantno. Znano je, da telesna neaktivnost povzroča debelost otrok, kar vpliva tudi na njihovo zdravje in telesni razvoj. Za otroke je izjemno pomembno, da v zgodnjem življenjskem obdobju razvijejo potrebo in željo po telesni aktivnosti, saj je to ključnega pomena za njihovo zdravje in kakovostno življenje tudi v kasnejših življenjskih obdobjih.

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

O družbi Bayer

Bayer je globalno podjetje s ključnimi kompetencami na Life Science področjih varovanja zdravja in kmetijstva. Namen Bayerjevih izdelkov in storitev je pomagati ljudem in izboljšati kakovost življenja. Skupina si hkrati prizadeva ustvariti vrednost z inovacijami, rastjo in visoko donosnostjo. Bayer je zavezan načelom trajnostnega razvoja ter ravna kot družbeno in etično odgovorna družba. V poslovnem letu 2017 je imela skupina Bayer okoli 99.800 zaposlenih in ustvarila prodajo v višini 35,0 milijard evrov. Kapitalski izdatki so znašali 2,4 milijarde evrov, stroški raziskav in razvoja pa 4,5 milijarde evrov. Za več informacij obiščite www.bayer.com.

Za več informacij obiščite www.claritineS.si/nasprehodu.

FB: https://www.facebook.com/sprehodime.si/

L.SI.COM.05.2018.2713

Kontaktna oseba:

Katja Kresse, tel. 01 581 44 13
e-pošta: katja.kresse@bayer.com

Nataša Pečnik, tel. 01 581 44 64
e-pošta: natasa.pecnik@bayer.com

V prihodnost usmerjene izjave

To sporočilo za tisk lahko vsebuje izjave, ki se nanašajo na prihodnost in temeljijo na trenutnih domnevah ter napovedih vodstva skupine Bayer oziroma njenih podskupin. Različna znana in neznana tveganja, negotovosti ter drugi dejavniki lahko pripeljejo do bistvenih razlik med tukaj podanimi napovedmi in dejanskimi rezultati, finančnim stanjem, razvojem ali uspešnostjo poslovanja družbe. Med te dejavnike sodijo dejavniki, omenjeni v javnih poročilih družbe Bayer, ki so dostopna na Bayerjevem spletnem mestu www.bayer.com. Družba ne prevzema nikakršne odgovornosti za posodabljanje izjav, ki se nanašajo na prihodnost, ali njihovo prilagajanje prihodnjim dogodkom oziroma okoliščinam.