O-STA

Samo 0,99 EUR za nakazilo na Hrvaško!

Sberbank banka od 1. julija 2018 omogoča fizičnim osebam najugodnejše plačevanje nadomestil za izvedbo plačil iz Republike Slovenije v hrvaških kunah na račune, odprte pri bankah na Hrvaškem. Te novosti bodo še posebej veseli lastniki nepremičnin na Hrvaškem.

Po nekaterih neuradnih podatkih imamo Slovenci na Hrvaškem v lasti več kot 100.000 nepremičnin, za katere moramo redno mesečno plačevati stroške elektrike, komunalne stroške ipd. Slovenske banke tovrstna plačila položnic tretirajo kot mednarodna plačila oz. plačila v tretje države in zaračunavajo visoke stroške nadomestil. Nemalokrat se zgodi, da je višina nadomestila višja od samega zneska na položnici.

V banki Sberbank so se odločili, da v največji možni meri izpolnijo pričakovanja svojih komitentov in vseh, ki bi se radi izognili dragemu plačevanju nadomestil. Od 1. julija 2018 veljajo nova, nižja nadomestila za izvrševanje nakazil prek spletne ali mobilne banke za fizične osebe (v hrvaških kunah na račune, odprte na Hrvaškem). Za posamezno nakazilo izvršeno prek Sberbank spletne ali mobilne banke boste odšteli le 0,99 EUR.

Če še nimate odprtega računa v banki Sberbank, lahko na spletni strani www.sberbank.si izberete enega od številnih ugodnih paketnih računov. S plačevanjem omenjenih računov prek Sberbank spletne ali mobilne banke bodo imetniki nepremičnin na Hrvaškem znatno privarčevali.


Sberbank d.d.

Sberbank banka d. d. se na slovenskem bančnem trgu med 11 bankami uvršča po bilančni vsoti na 7. mesto in na 11. mesto po pregledu obdobnih poslovnih rezultatov pred davki (na dan 31. marec 2018).

Od 15. februarja 2012 je članica bančne skupine Sberbank. Mednarodna mreža nam omogoča zagotavljanje finančne podpore svojim strankam ne samo v Sloveniji, kjer smo prisotni z 12 poslovalnicami v 8 slovenskih mestih, ampak tudi pri poslovanju v tujini.

Na 31. december 2017 je bilančna vsota banke znašala več kot 1,74 milijarde EUR, kapitalska ustreznost pa je bila 18,98 %, kar kaže na visoko raven varnosti in stabilnosti banke.

Spletna stran: www.sberbank.si

O Sberbank Europe

Sberbank Europe (Sberbank Europe AG), ki ima sedež na Dunaju v Avstriji, je bančna skupina v stoodstotni lasti Sberbank Rusija. Sberbank Europe je prisotna v osmih državah srednje in vzhodne Evrope: v Avstriji, Bosni in Hercegovini (Sarajevu in Banki Luki), na Hrvaškem, Češkem, Madžarskem, v Sloveniji, Srbiji in Nemčiji. Sberbank Europe ima 190 poslovalnic in zaposluje več kot 4.000 ljudi v državah srednje in vzhodne Evrope.

Spletna stran: www.sberbank.at

O skupni Sberbank

Sberbank Rusija je največja banka v Rusiji in ena vodilnih finančnih ustanov na svetu. V posesti ima skoraj tretjino vseh sredstev ruskega bančnega sektorja. Je ključna posojilodajalka nacionalnemu gospodarstvu in najpomembnejša zbirateljica vlog v Rusiji. Ustanovila jo je ruska centralna banka, ki ima v lasti 50% njenega osnovnega kapitala in eno glasovalno delnico, preostalih 50% pa je v lasti domačih in tujih vlagateljev.

Sberbank ima več kot 140 milijonov strank med prebivalstvom in več kot 1,5 milijona strank med podjetji ter 325.000 zaposlenih v 20 državah. Ima najširšo poslovno mrežo v Rusiji s skoraj 15.000 poslovalnicami, njeno mednarodno poslovanje pa sega v Združeno kraljestvo, Združene države, Skupnost neodvisnih držav, države srednje in vzhodne Evrope, Turčijo in druge države. Banka ima splošno dovoljenje za opravljanje bančnih poslov št. 1481, ki ga je izdala ruska centralna banka.

Spletna stran: www.sberbank.ru