O-STA

Canon iR2200, iR2800 in iR3300 – nove možnosti za "omrežene" pisarne majhnih in srednje velikih podjetij

Korporacija Canon je predstavila novo pisarniško rešitev za majhna in srednje velika podjetja, večopravilne naprave iR2200, iR2800 in iR3300. Različne hitrosti tiskanja, skeniranja in fotokopiranja ustrezajo potrebam različnih pisarniških okolij. Naprave so primerne za vse, ki želijo imeti inteligentne večopravilne sisteme in so hitri ter enostavni za uporabo v omrežjih.

Ena za vse
Naprave serije iR v enem inteligentnem sistemu vključujejo tako omrežni tiskalnik, skener in fotokopirno napravo kot tudi številne možnosti za dovršitev (finishing). Jedro iR-ja je »Image Server«, središče za hranitev in nadzor, ki omogoča izjemno enostavno upravljanje z nalogami. Opremljen je s tako imenovanimi »poštnimi predali znotraj sistema«, ki jih lahko uporabniki prilagajajo svojim lastnim potrebam. V teh poštnih predalih lahko uporabniki sestavljajo in shranjujejo podatke različnih formatov (kot so slike in besedilo) v en dokument, pripravljen za tisk ali za poznejše urejanje in ponatis. Prav tako je možna enostavna izmenjava podatkov z drugimi poštnimi predali – tako so dokumenti, ki se pogosto tiskajo, vedno na voljo – s kateregakoli mesta.

Nadzor z osebnega računalnika
Spletno nadzorovan vmesnik za oddaljene uporabnike (RUI) omogoča uporabnikom vodenje in nadzorovanje opravil (kot je lokalno skeniranje ali tiskanje dokumentov) neposredno z delovnega mesta ter upravljanje z opravili v poštnih predalih. Prav tako lahko uporabniki s pomočjo RUI-a nadzirajo sistem in tako preverjajo količino papirja v predalih, stanje tonerja, stanje tiskalniških opravil itd. Tiskanje znotraj omrežja je s pomočjo RUI-a postalo udobno in lahko: uporabniki samo pošljejo iR-u svoja tiskalniška opravila – vključno z vsemi informacijami za dovršitev – direktno s svojih namiznih računalnikov in lahko odločajo celo o vrstnem redu opravil. Zaupnim podatkom je lahko dodeljeno geslo. Če uporabnik izbere to možnost, bo naprava začela s tiskanjem samo, če je bilo geslo vneseno. Takšen dokument se takoj po končanem tiskanju samodejno izbriše iz pomnilnika.

Hiter in vsestranski
Štiri različne naprave za dokončanje, ki skrbijo za končni videz tiskalniških opravil, lahko uporabniki krmilijo kar s svojega delovnega mesta. Naprave ponujajo vrsto možnosti – od enostavnega spenjanja do zgibanja in spenjanja brošur.
iR 2200 lahko skenira in tiska s hitrostjo 22 strani na minuto, iR 2800 28 strani na minuto ter iR 3300 33 strani na minuto. Vsi trije lahko tiskajo z ločljivostjo 2.400 x 600 dpi, kopirajo z ločljivostjo 1.200 x 600 dpi ter skenirajo z ločljivostjo 600 x 600 dpi.

Optimalno omrežno upravljanje
S svojo vsestranskostjo so iR prava rešitev za delo v omrežnih okoljih. Hitro in enostavno jih je mogoče vključiti v obstoječa in bodoča omrežja, ki temeljijo na katerikoli platformi Windows ali Mac. Ne glede na to, da so zasnovani kot oddelčne naprave, ponujajo tudi možnost upravljanja s sistemom ter vodenje evidence tiskalniških opravil. Canonova programska oprema NetSpot omogoča optimalno upravljanje z omrežjem. E-podpora pa omogoča tehnično podporo na daljavo, vključno z možnostjo diagnostike sistemov iR.

Z novimi večopravilnimi napravami serije iR odpira Canon popolnoma nove delovne in komunikacijske možnosti za digitalno pisarno.


O podjetju:

Canon Adria d.o.o. je novo podjetje s sedežem v Ljubljani, v lasti CEE (Canon East Europe). Poslanstvo podjetja Canon Adria je zagotavljanje tehnične podpore in trženja za celotno področje Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore, Makedonije in Albanije.