O-STA

Vabilo: Fotografski natečaj ob svetovnem dnevu vida

Bayer tudi letos sodeluje z Mednarodno agencijo za preprečevanje slepote in spodbuja tako ljubiteljske kot profesionalne fotografe s celega sveta, da sodelujejo v mednarodnem fotografskem natečaju ob Svetovnem dnevu vida 2018, pod temo #EyeCareEverywhere.

Tekmovanje je odlična priložnost za poudarjanje uspehov in neizpolnjenih potreb v zdravju oči. Od leta 2015 je bilo na tekmovanje predloženih več kot 2900 fotografij na temo nege ali oskrbe oči. Letošnja tema je "Eye Care Everywhere" - "Za zdrave oči vsepovsod".

Natečaj je odprt do 11. oktobra 2018, svoje fotografije pa lahko oddate na naslovu https://bit.ly/1LVKYmm. Zmagovalci bodo objavljeni 15. oktobra.

Za več informacij obiščite http://photocomp.iapb.org.

O svetovnem dnevu vida

Svetovni dan vida - (World Sight Day - WSD) je dan za ozaveščanje, ki ga vsako leto obeležujemo drugi četrtek v oktobru, da bi javnost opozorili na slepoto in okvare vida. Mednarodna agencija za preprečevanje slepote letos (IAPB) letos koordinira svetovni dan vida 11. oktobra s pozivom Za oskrbo oči povsod - 'Eye Care Everywhere', pri čemer se osredotoča na univerzalni dostop do dobre zdravstvene oskrbe oči. V podporo globalnemu akcjskemu načrtu Svetovne zdravstvene organizacije 2014-2019: "K univerzalnemu zdravju oči", ki teče v okviru svetovne pobude VISION 2020, je tekoča tema Svetovnega dne vida "Univerzalno zdravje oči".

L.SI.COM.10.2018.2956