O-STA

Starbucks imenoval Particka Grismerja za finančnega direktorja

Patrick Grismer je imenovan za Strabucksovega izvršnega podpredsednika in finančnega direktorja. (Foto: Business Wire)

SEATTLE--(BUSINESS WIRE)-- Korporacija Starbucks (NASDAQ: SBUX) je sporočila, da je bil Patrick Grismer imenovan za izvršnega podpredsednika in finančnega direktorja. Grismer, ki bo poročal Kevinu Johnsonu, predsedniku in izvršnemu direktorju Starbucksa, bo nasledil Scotta Mawa, ki se z 30. novembrom upokoji. Maw bo do marca 2019 še deloval kot višji svetovalec, s čimer bo omogočil gladek prehod. Grosmer se bo družbi pridružil 12. novembra, vlogo finančnega direktorja pa bo prevzel 30. novembra.

To obvestilo za javnost vsebuje večpredstavnostne vsebine. V polnem obsegu je na voljo na: https://www.businesswire.com/news/home/20181008005394/en/

Grismer je uspešen finančni menedžer, ki k Starbucksu prihaja z bogatimi izkušnjami vodenja globalnih rastočih podjetij, ki imajo opravka s potrošniki, vključno s skupno 25 leti dela pri Hyatt Hotels Corporation, Yum! Brands (matični družba podjetij KFC, Pizza Hut in Taco Bell) in pri Walt Disney Company.

Grismer k Starbucksu prihaja s položaja finančnega direktorja družbe Hyatt, na katerem je, odkar se je Hyattu pridružil leta 2016. Na tem položaju je bil odgovoren za vse vidike globalnega financiranja, vključno s korporativno strategijo, upravljanjem s premoženjem, gradnjo, nabavo in podobnimi storitvami.

"Pat kot izkušen finančni direktor večih globalnih podjetij, ki imajo opraviti s potrošniki, v Starbucks prinaša izjemno finančno znanje, osredotočenost na stranke in bogate izkušnje s področja gostinstva," je povedal Kevin Johnson, predsednik in izvršni direktor Starbucksa. "Pat bo izjemna nova pridobitev za ekipo in veselim se sodelovanja z njim pri našem nadaljnjem izpolnjevanju strateških prioritet in doseganju dobrih finančnih rezultatov."

Preden se je pridružil Hyattu je Grismer več kot 14 let deloval na več vodstvenih položajih pri Yum! Brands, med drugim kot finančni direktor. Pred obdobjem pri Yum! Brands je 10 let deloval na več finančnih in strateških položajih pri družbi Walt Disney Company, med drugim kot podpredsednik za poslovno načrtovanje in razvoj za Disneyland Resort. Grismer je svojo kariero začel kot svetovalec uprave pri Price Waterhouse.

Grismer je diplomiral iz poslovnega upravljanja na University of Southern California, magistriral iz poslovnega upravljanja na Kellogg šoli za menedžment na Northwestern University in ima licenco za upravljanje javnega računovodstva v Kaliforniji.

"Navdušen se pridružujem Starbucksu in počaščen sem, da bom del ekipe, odgovorne za vodenje te legendarne, globalne družbe. Vedno sem občudoval znamko Starbucks in njene vrednote in veselim se sodelovanja s Kevinom in vodstveno ekipo pri vodenju družbe v njeno naslednje obdobje rasti," je povedal Grismer.

O družbi Starbucks

Družba Starbucks Coffee Company je že od leta 1971 predana etičnim standardom pri pridobivanju in praženju najkakovostnejše kave arabica na svetu. Družba je danes s prodajalnami povsod po svetu vodilni svetovni ponudnik izbranih kav. Naša popolna predanost odličnosti in načelom podjetja zagotavljata, da vsaka skodelica naše kave vsakemu našemu kupci prinese neponovljivo Starbucks izkušnjo. Če želite deliti izkušnjo, nas prosim obiščite v naših prodajalnah, na spletu prek Starbucks.com in prek Starbucks Newsroom.

Originalno verzijo sporočila si oglejte na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20181008005394/en/

Kontakti

Starbucks Coffee Company

press@starbucks.com

(206) 318 7100

Vir: Starbucks Coffee Company