O-STA

MORI Building DIGITAL ART MUSEUM: teamLab Borderless v Tokiu z milijon obiskovalci v petih mesecih. Vsak tretji obiskovalec iz tujine

21.12.2018 11:50 UTC

TOKIO, Japonska - (BUSINESS WIRE) - MORI Building DIGITAL ART MUSEUM: teamLab Borderless v Tokiu, skupni muzej Mori Buildinga in umetniškega kolektiva teamLab, je do 28. novembra 2018 zabeležil več kot milijon obiskovalcev.

Sporočilo za javnost vključuje multimedijske vsebine. Celotno sporočilo za javnost si lahko ogledate tukaj: https://www.businesswire.com/news/home/20181221005198/en/ .

Od otvoritve pred petimi meseci, 21. junija 2018, je muzej teamLab Borderless obiskalo milijon obiskovalcev. V muzeju, ki je postal nova priljubljena točka v Tokiu, so prelomnico praznovali s prireditvijo Milijonti obiskovalec, v okviru katere je milijonta obiskovalka, ga. Nikky Parker z družino iz Avstralije dobila "brezmejni potni list": vstopnico, s katero lahko brezplačno neomejeno vstopa v teamLab Borderless, ki ni časovno omejena (in ni naprodaj).

Komentarji obiskovalke:
"Za muzej sem izvedela prek SNS in hotela sem izkusiti ta čudoviti svet, ki ga nisem še nikoli videla, zato sem pripotovala s svojim zaročencem in starši. Slišala sem, da se umetnine spreminjajo z letnimi časi, zato si želim večkrat izkoristiti svoj brezmejni potni list!"

[Odmevnost v tujini]

  • Po podatkih ankete ob izhodu muzej obiskujejo tako mladi kot starejši in družine, tretjina obiskovalcev pa je iz tujine. Polovica obiskovalcev iz tujine je celo navedla, da so "prišli v Tokio z namenom, da obiščejo muzej".

  • Muzej teamLab Borderless je 13. novembra 2018 prejel "NAGRADO ZA IZJEMNE DOSEŽKE" organizacije "Themed Entertainment Association" (*2). Znotraj Japonske to priznanje muzej postavlja ob bok Tokyo DisneySea in Universal Studios Japan™, ki sta že prejela omenjeno nagrado.

(*1) Podatki so bili zbrani med 25. oktobrom 2018 in 2. novembrom 2018 / 1.237 sodelujočih
(*2) Themed Entertainment Association: neprofitna organizacija s sedežem v Los Angelesu, CA, ZDA. Objavlja ocene in podobno za muzeje umetnosti, naravoslovne muzeje in zabaviščne objekte.

[Koncept muzeja teamLab Borderless]
Potuj, raziskuj, odkrivaj v enem svetu brez meja

teamLab Borderless je skupina umetniških del, ki tvorijo svet brez meja. Umetniška dela se premikajo po prostorih, komunicirajo z drugimi deli, vplivajo eno na drugo in se včasih z drugimi tudi povezujejo brez meja.

Potopite svoje telo v brezmejno umetnost v tem ogromnem, kompleksnem, tridimenzionalnem svetu na 10.000 kvadratnih metrih.

Potuj, raziskuj brez namena, odkrivaj in ustvarjaj nov svet skupaj z drugimi.

[Vsebine za medije]
https://goo.gl/MpzVss

Sporočilo za javnost v izvirniku najdete na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20181221005198/en/

Kontakti:

[Poizvedovanja medijev]
teamLab
Kaori Oshima
lab-pr@team-lab.com

Prošnje za snemanje: https://goo.gl/forms/ZghO2ukUoFmmyVNl1
teamLab odnosi z javnostmi: https://www.teamlab.art/contact/



Vir: teamLab

Multimedijske vsebine

Video

teamLab Borderless Digest Video 60sek