O-STA

Prešernove fige, vino in sol

Ker vina ne gre okušati na prazen želodec, se priležejo Prešernove jedi - v Istrian bistro & Tapas baru vas bodo razvajali s figovim menijem.
Figov meni v Istrian bistro & Tapas baru - za prste obliznit'

Praznik kulture je priložnost, da se poklonimo kulturnemu izročilu in si priznamo, da bi bilo življenje brez ljubezni, poezije in dobre hrane zares pusto. Poiščimo navdih v majhnih stvareh. Kajti majhne stvari imajo velik pomen.

Ideje za oddih ob Prešernovem prazniku

Letošnji Prešernov dan nas bo razveselil z dela prostim petkom. Odlična priložnost za podaljšan vikend. Toda, kam se odpraviti? Primorska tokrat ponuja 100 in 1 razlog za njen obisk. V Manziolijevi palači v Izoli bo v soboto, 9. 2., med 14. in 19. uro potekal vinsko obarvan dogodek Svet Refoška - Refuscus Mundi. Udeležili se boste lahko vodene degustacije pod taktirko glavnega enologa kleti Vina Koper, Boštjana Zidarja. Ker vina ne gre okušati na prazen želodec, se priležejo Prešernove jedi. V Istrian bistro & Tapas baru v središču Portoroža vas bodo ves vikend razvajali s figovim menijem, ki ga ne smete zamuditi.

Figov meni - za prste obliznit'

· figov aperitiv

· brancinov karpačo

· motovilec, agrumi, granatno jabolko

· ravioli in krompir

· ravioli, polnjeni s krompirjem, hruška, prevreta smetana, por, pinjole in figova mostarda

· ombolo in fige

· pečen ombolo v omaki refoška in fige, pečena bela polenta, gomoljna zelenjava

· sladki figaro

· figova tortica, čokolada, figov sorbet, rožmarinova omaka

Potrebujete nasvet, kje prespati?

V hotelih LifeClass Portorož so se domislili drobnih pozornosti, ki spodbujajo razmišljanje o pomembnosti kulturnega izročila ter nas spodbujajo k ustvarjanju. Pripravili so Enso vikend paket, ki ponuja kopanje v 42.000 let starem termalnem Pramorju, savnanje ter možnost udeležbe na joga seansi za vso družino. Otroke bodo razveselili z barvicami in risalnimi bloki, v katere bodo lahko risali svoje priljubljene motive, odraslim pa bodo namenjeni bralni kotički. Poskrbeli so tudi za izvirne spominke z dopusta - knjižna kazala, ki jih lahko odnesete s seboj in uporabite vedno znova. Na še veliko kulturnih in kulinaričnih podvigov!

-