O-STA

Vabilo na novinarsko konferenco

Spoštovane novinarke, spoštovani novinarji. 

V družbi Slovenski državni gozdovi, ki gospodari z gozdovi v lasti Republike Slovenije, bomo tudi letos organizirali vseslovensko prostovoljno akcijo sajenja mladih dreves z naslovom "Pomladimo gozdove 2019". 

Potekala bo v soboto 6. aprila od 9.00 ure dalje na petih lokacijah po državi: od Postojne preko Kočevja in Logatca do Pohorja. 

Glede na število prijavljenih pričakujemo še boljšo udeležbo kot lani oktobra, ko nas je sadilo preko 400 prostovoljcev. 

Vabimo vas na novinarsko konferenco, na kateri vam bomo skupaj s partnerji projekta predstavili podrobnosti akcije pogozdovanja, posledice številnih naravnih ujm in pomen ohranjanja gozdov. Vaši sogovorniki bodo: dr. Aleksandra Pivec, ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Zlatko Ficko, glavni direktor SiDG, Andrej Breznikar, vodja službe za gorenje gozdov Zavoda za gozdove Slovenije, Teo Hrvoje Oršanič, direktor Zavoda RS za varstvo narave, Eva Bolha, načelnica Zveze tabornikov Slovenije, in Tjaša Sušin, poverjenica za program Združenja slovenskih katoliških skavtov in skavtinj. Novinarska konferenca bo v ponedeljek 1. aprila 2019 ob 12.00 uri v veliki sejni sobi Gozdarskega inštituta Slovenije, Večna pot 2, Ljubljana (2. nadstropje). Vljudno vabljeni! Dodatne informacije: pr@sidg.si