O-STA

Kempinski Palace Portorož prejel prestižno nagrado Star Diamond award, Kai Behrens novi generalni direktor hotela

Portorož, Slovenija, 28. marec 2019 - Ameriška akademija American Academy of Hospitality Sciences je na gala prireditvi hotelu Kempinski Palace Portorož podelila prestižno globalno nagrado za odličnost v hotelirstvu Star Diamond Award. S tem se je portoroški hotel pridružil druščini elitnih hotelov po vsem svetu, ki jih je doletela ta čast. Nagrado je iz rok direktorja akademije Josepha Cinque-a sprejel novi generalni direktor hotela Kai Behrens.

"V prvi vrsti je ta nagrada velika pohvala za izjemno delo, ki ga opravljajo sodelavci v hotelu. Ko sem prvič stopil v portoroški hotel sem takoj začutil, da se v njem skriva izjemna zgodba in izjemni ljudje. Današnja nagrada to samo še potrjuje," je ob prejemu nagrade sodelavce pohvalil Behrens.

Kai Behrens je vodenje hotelov Kempinski Palace Portorož in Kempinski Hotel Adriatic prevzel 18. marca letos. Behrens je sicer v skupini Kempinski Hotels prisoten že vse od leta 2007, do sedaj pa je izkušnje nabiral v hotelih Kempinski v Moskvi, Bolgariji, Azerbajdžanu in na Kitajskem.

"Današnja podelitev je verjetno najlepši možen začetek nove službe, a hkrati tudi velika odgovornost. Ekipa Kempinski hotelov tako tukaj, v Portorožu, kot v Savudriji, je s trdim in zavzetim delom standarde postavila izjemno visoko. Ekipa, ki diha in živi s portoroškim hotelom je res vrhunska. In prepričan sem, da bomo vsem izzivom, ki jih tudi bodoče verjetno ne bo primanjkovalo, zagotovo kos," je na podelitvi povedal Behrens.

Star Diamond Award je najprestižnejša nagrada in priznanje za resnično kakovost, prejmejo pa jo samo tisti, ki s svojo zavzetostjo, gostoljubjem, vrhunsko kulinariko ter izjemnim ambientom in storitvijo, dosežejo najvišji nivo odličnosti. To priznanje za odličnost izdelkov in doživetij, ki je edina tovrstna nagrada na globalnem nivoju, podeljuje ameriška akademija American Academy of Hospitality Sciences.

Direktor akademije akademija American Academy of Hospitality Sciences Joseph Cinque je ob podelitvi priznanja povedal: "Ideja za podeljevanje nagrade se je porodila pred 70 let, med njenimi idejnimi očeti pa je bil tudi vsem znani pevec in igralec Frank Sinatra. Vse do danes se je nagrada Star Diamond Award razvila v eno najbolj cenjenih nagrad, ki si jo marsikdo želi, a le peščica. In vsi, ki nagrado prejmejo, si jo resnično zaslužijo. Veseli me, da se je naši druščini pridružil tudi Kempinski Palace Portorož, ki je svojo odličnost še enkrat več potrdil tudi na današnji prireditvi."

Prireditev je ponudila tudi zelo pester kulturno glasbeni program s priznano slovensko umetnico na klavirju Lucienne Lončina, ki je s svojo skupino prisotne razveseljevala še dolgo v noč, pireditev pa so popestrili tudi domači umetniki magičnega gledališča Serpentes. Za presenečenje večera pa je poskrbel svetovno znani ameriški tenorist Christopher Macchio.O hotelu Kempinski Palace Portorož: Pet zvezdični Superior hotel, odprt od leta 2008, pooseblja edinstveno kombinacijo tradicionalnega in modernega dizajna, ki ga je zasnoval francoski oblikovalec Jean-Claude Laville. Hotel se ponaša se z 181 vrhunskimi sobami in apartmaji, 1500 kvadratnimi metri Spaja, šestimi konferenčnimi sobami z dnevno svetlobo, unikatno Kristalno dvorano in zasebnim parkom. Prav tako svojim gostom ponuja dve a la carte restavraciji, Sophia in Fleur de Sel, z inovativnim konceptom hrane in pijače.

Kempinski: Družba Kempinski Hotels, ustanovljena leta 1897, je najstarejša in najbolj uveljavljena skupina luksuznih hotelov v Evropi. Kempinski svojo bogato dediščino brezhibnih osebnih storitev in vrhunskega hotelirstva dopolnjuje z ekskluzivnostjo ter individualnostjo svojih posesti. Kempinski zajema portfelj 78 hotelov s petimi zvezdicami v 34 državah in svojo ponudbo nenehno razširja za nove hotele v Evropi, na Bližnjem vzhodu, v Afriki in Aziji. Vsak od njih odraža moč in uspeh blagovne znamke Kempinski, ne da bi pri tem izgubili pogled na svojo dediščino. Portfelj sestavljajo zgodovinsko znamenite posesti, nagrajeni mestni hoteli, izjemna letovišča in prestižne rezidence. Vsak od njih uresničuje kakovost, katero gostje pričakujejo od znamke Kempinski, medtem ko sprejema kulturne tradicije svoje lokacije. Kempinski je prav tako ustanovitveni član svetovno največje zveze neodvisnih hotelov, Global Hotel Alliance (GHA).