O-STA

Kempinski Palace Portorož je prejel nagrado za najboljši MICE hotel 2022 v Sloveniji

Portorož, Slovenija - 28. oktober 2022: Hotel Kempinski Palace Portorož je prejel prestižni naziv Najboljši MICE hotel v Sloveniji 2022 s strani World MICE Awards. To nagrado je prejel poleg naziva Naboljši hotel v državi 2022, ki ga je prejel že šesto leto zapored s strani World Travel awards.

Nagrada World MICE Awards želi dvigniti standarde znotraj industrije MICE (sektor sestankov, incentive oz. nagradnih potovanj, konferenc in dogodkov) z nagrajevanjem organizacij, ki so vodilne na svojem področju. Razvit je bil kot odgovor na ogromno povpraševanje sektorja MICE po poštenem in preglednem programu; program, katerega naloga je služiti kot dokončno merilo odličnosti in pomagati spodbujati novo dobo rasti, inovacij in najboljše prakse v svetovnem merilu. World MICE Awards je sestrski dogodek World Travel Awards, ki je bil ustanovljen leta 1994 za praznovanje odličnosti na področju potovanj in turizma.

Kai Behrens, generalni manager hotela, je ob prejemu nagrade komentiral: "Ta nagrada nagrajuje izjemno delo celotne hotelske ekipe in je veliko priznanje, da naš Kempinski Palace Portorož ni imenovan le kot najboljši hotel, ampak tudi kot najboljši MICE hotel v državi in med najboljšimi v regiji". K tej izjavi je dodal: "Glede na to, da nas v prvi vrsti označujejo kot hotel za počitnice in vikend oddihe, je osvojitev nagrade v segmentu poslovnih potovanj in idustriji dogodkov za nas izjemen uspeh, saj poudarja, da se vse delo, ki ga opravljamo v tem segment obrestuje in nam bo dodatno pomagal zmanjšati sezonskost portoroškega hotela."

Luksuzni hotel Kempinski Palace Portorož ni tujec mednarodnim priznanjem in nagradam in je bil v preteklih letih prejemnik številnih nagrad, kot so Vodilni hotel v Sloveniji po izboru World Travel Awards 2017-2022, Star Diamond Award leta 2019 in Meetings star kot Naj Meetings & Kongresni hotel v Sloveniji že vrsto let. Poleg tega je bila hotelska restavracija Sophia vključena med priporočili v Michelinovem vodniku tri leta zapored 2020, 2021 in 2022 zaradi izjemne in ustvarjalne kuhinje. Poleg tega je restavracija prejela tudi nagrado Gault&Millau 15/20, ki poudarja odličnost storitev in prefinjeno hrano.

###

O hotelu Kempinski Palace Portorož: Pet zvezdični Superior hotel, odprt od leta 2008, pooseblja edinstveno kombinacijo tradicionalnega in modernega dizajna, ki ga je zasnoval francoski oblikovalec Jean-Claude Laville. Hotel se ponaša se z 182 vrhunskimi sobami in apartmaji, 1500 kvadratnimi metri Spa centra, šestimi konferenčnimi sobami z dnevno svetlobo, unikatno Kristalno dvorano in zasebnim parkom. Prav tako svojim gostom ponuja dve a la carte restavraciji, Sophia in Fleur de Sel, z inovativnim konceptom hrane in pijače.

Kempinski: Družba Kempinski Hotels, ustanovljena leta 1897, je najstarejša in najbolj uveljavljena skupina luksuznih hotelov v Evropi. Kempinski svojo bogato dediščino brezhibnih osebnih storitev in vrhunskega hotelirstva dopolnjuje z ekskluzivnostjo ter individualnostjo svojih posesti. Kempinski zajema portfelj 80 hotelov s petimi zvezdicami v 34 državah in svojo ponudbo nenehno razširja za nove hotele v Evropi, na Bližnjem vzhodu, v Afriki in Aziji; trenutno je v razvoju več kot 25 projektov. Vsak od njih odraža moč in uspeh blagovne znamke Kempinski, ne da bi pri tem izgubili pogled na svojo dediščino. Kempinski je prav tako ustanovitveni član svetovno največje zveze neodvisnih hotelov, Global Hotel Alliance (GHA).

www.kempinski.com/portoroz · www.discoveryloyalty.com

Kontakt za dodatne informacije:

Petra Zierer · Cluster Public Relations Manager

Kempinski Palace Portorož · Obala 45 · 6320 Portorož · Slovenia

kempinski.com/portoroz · Kempinski - Hoteliers since 1897

T +386 (0) 5 692 7666 · M +386 (0) 40 457 171

petra.zierer@kempinski.com