O-STA

Hotel Kempinski Palace Portoroz se pridruži Negroni tednu

Slika - Priprava Negroni koktejla

Portorož, 12. september 2022 - Pijača s pozitivno noto! Letošnji Negroni Week poteka od 12. do 18. septembra in hotel Kempinski Palace Portorož se s ponosom pridružuje temu dogodku z dobrim namenom.

Začetki tedna Negroni oz t.i. "Negroni week" segajo v leto 2013, ko je revija Imbibe uvedla Teden Negroni kot praznovanje enega izmed najboljših svetovnih koktajlov in se hkrati usmerila k prizadevanju za zbiranje denarja za dobrodelne namene po vsem svetu. Danes je "Negroni week" že tradicionalen vsakoletni dogodek, ko en teden v septembru bari in restavracije širom sveta mešajo Negroni koktelje in hkrati služijo širšemu namenu.

Dobrodelna organizacija tedna Negroni za leto 2022 je podjetje Slow Food, dolgoletni partner tedna Negroni, ki obravnava številne potrebe, za katere so sodelujoči bari in restavracije tedna Negroni v zadnjih desetih letih najbolj zainteresirani za podporo. Tukaj govorimo o trajnosti, izobraževanju, pravičnosti in raznolikosti, hkrati pa je vse osredotočeno na hrano in pijačo. Z globalnim odtisom ima Slow Food pobude v državah in mestih po vsem svetu in je organizacija s koreninami v Italiji, rojstnem kraju Negronija.

Ob deseti obletnici tedna Negroni v letu 2022 se je hotel Kempinski Palace Portorož odločil, da se prvič pridruži tej veliki pobudi.

Luksuzni hotel s petimi zvezdicami pa temu velikemu cilju dodaja svoj pridih z začetkom tekmovanja med barmani znotraj hotela: vsak vodja hotelskega bara ali restavracije je pripravil recept za svoj poseben Negroni.

Pripravljene so štiri pijače: Bojanov Negroni Antica, Ivanov Palace Negroni, Nivesin Grapeoni in Jovanin Reverse Negroni. Gostje hotela in vsi obiskovalci pa lahko okusijo in poskusijo vse različne Negronije in glasujejo za svojega favorita.

Zmagovalni Negroni z največ glasovi bo nato dodan na menije vseh barov in restavracij v hotelu za eno leto, do tekmovanja naslednje leto.

###

O hotelu Kempinski Palace Portorož: Pet zvezdični Superior hotel, odprt od leta 2008, pooseblja edinstveno kombinacijo tradicionalnega in modernega dizajna, ki ga je zasnoval francoski oblikovalec Jean-Claude Laville. Hotel se ponaša se z 182 vrhunskimi sobami in apartmaji, 1500 kvadratnimi metri Spa centra, šestimi konferenčnimi sobami z dnevno svetlobo, unikatno Kristalno dvorano in zasebnim parkom. Prav tako svojim gostom ponuja dve a la carte restavraciji, Sophia in Fleur de Sel, z inovativnim konceptom hrane in pijače.

Kempinski: Družba Kempinski Hotels, ustanovljena leta 1897, je najstarejša in najbolj uveljavljena skupina luksuznih hotelov v Evropi. Kempinski svojo bogato dediščino brezhibnih osebnih storitev in vrhunskega hotelirstva dopolnjuje z ekskluzivnostjo ter individualnostjo svojih posesti. Kempinski zajema portfelj 80 hotelov s petimi zvezdicami v 34 državah in svojo ponudbo nenehno razširja za nove hotele v Evropi, na Bližnjem vzhodu, v Afriki in Aziji; trenutno je v razvoju več kot 25 projektov. Vsak od njih odraža moč in uspeh blagovne znamke Kempinski, ne da bi pri tem izgubili pogled na svojo dediščino. Kempinski je prav tako ustanovitveni član svetovno največje zveze neodvisnih hotelov, Global Hotel Alliance (GHA).

www.kempinski.com/portoroz · www.discoveryloyalty.com

Kontakt za dodatne informacije:

Petra Zierer · Cluster Public Relations Manager

Kempinski Palace Portorož · Obala 45 · 6320 Portorož · Slovenia

kempinski.com/portoroz · Kempinski - Hoteliers since 1897

T +386 (0) 5 692 7666 · M +386 (0) 40 457 171

petra.zierer@kempinski.com