O-STA

Golf Adriatic v Savudriji je prvi golf objekt v regiji pod okriljem PGA

Sporočilo za medije

Vključitev v ekskluzivno golf elito: Golf Adriatic pod okriljem PGA National

Prvi golf objekt v regiji pod okriljem PGA

Savudrija, 21 September 2023 - Profesionalno golfsko združenje (PGA) ima bogato zgodovino in pomembno vlogo v svetu golfa. To združenje, ustanovljeno leta 1901, je prva profesionalna golfska organizacija na svetu. Njegov glavni cilj je podpirati člane in spodbujati ljubezen do golfa po vsem svetu.

Poleg tega, da vsako leto gosti impresivnih 400 turnirjev PGA za svoje člane, je PGA tudi ključna pri ustvarjanju nekaterih najprestižnejših tekmovanj v golfu, kot je Ryderjev pokal, in je ponosen nosilec kraljevega pokroviteljstva.

Biti del PGA National je neposreden kazalnik odličnosti, saj nošenje blagovne znamke PGA pomeni prizadevanje za najvišje standarde v golfu. Z omejitvijo le enega nacionalnega kandidata na državo PGA zagotavlja ekskluzivnost, kvaliteto in omogoča organizacijo turnirjev na mednarodni ravni.

PGA še naprej krepi svoj portfelj objektov z blagovno znamko v Evropi. Kot del luksuznega hotelskega resorta Kempinski Hotel Adriatic, predstavlja ta pridružitev za Golf Adriatic pomemben korak k nadaljevanju odličnosti.

Generalni manager Kempinski Hotel Adriatic g. Željko Stašević je izrazil svoje navdušenje in dejal: "Počaščeni smo, da je Golf Adriatic postal PGA National Croatia, ki predstavlja najvišje standarde golfske odličnosti. Ta dosežek je dokaz naše predanosti zagotavljanju izjemnih golfskih izkušenj našim gostom, zato se veselimo nadaljnjega izboljševanja naše ponudbe s podporo PGA ter organizacije številnih turnirjev v prihodnosti."

Golf Adriatic se ponaša z zahtevnim igriščem, dolgim 6.360 metrov, ki se nahaja na 80 hektarih. Tekmovalno igrišče ima 18 lukenj, PAR 72. Igrišče ima zanimivo postavitev, ki izziva igralce vseh ravni znanja in izkorišča naravno okolje za ustvarjanje edinstvene in nepozabne golfske izkušnje. To profesionalno igrišče za golf je zasnoval DI. Diethard Fahrenleitner in Barbara Eisserer, dobitnika prestižne avstrijske nagrade Golf Art Landscape.

Richard Barker, izvršni direktor poslovnega razvoja PGA, je izrazil veselje, da dodajajo PGA National Croatia svoji zbirki vrhunskih objektov PGA National. "Zelo smo veseli, da smo PGA National Croatia dodali naši ekskluzivni skupini svetovnih priznanih objektov z oznako PGA National. Golf Adriatic se je trdno uveljavil kot osrednji del celotnega resorta in veselimo se promocije te lokacije med člani PGA po vsem svetu.''

Luksuzni resort vključuje Golf Adriatic, Kempinski Hotel Adriatic s petimi zvezdicami in plažo, ki golfistom ponuja edinstven pobeg od vsakdana in nepozabno doživetje. Pripadnost tej prestižni organizaciji bo pripomogla k prepoznavnosti celotnega resorta na svetovni ravni ter mu doprinesla pri ugledu in rasti. Golf Adriatic ima tako nov naziv in nestrpno pričakuje promocijo področja med člani PGA in golfisti v Veliki Britaniji, Evropi in po svetu.

Več informacij o PGA National Croatia (Golf Adriatic) lahko najdete na www.golf-adriatic.com/en/.

Golf in luksuzna namestitev skozi celotno leto

Kempinski Hotel Adriatic bo to zimo premierno obratoval tudi v zimskem obdobju, kar pomeni, da bodo navdušenci nad golfom lahko letos prvič uživali tudi v ponudbi prestižnega hotela. Golf, spa ali kulinarični paketi hotela v tem obdobju že privabljajo vse navdušence nad hrvaško Istro.

Kempinski.com/istria

-ENDS-

Kempinski Hotel Adriatic: Enostavno dostopen z avtomobilom iz številnih evropskih prestolnic, Kempinski Hotel Adriatic je odprl svoja vrata avgusta 2009 kot prvo hrvaško luksuzno golf in spa letovišče s petimi zvezdicami na jadranski obali. Hotel se nahaja nedaleč od Umaga in nudi čudovit razgled na hrvaško, slovensko in italijansko obalo ter bele vrhove Alp. Ima 186 luksuzno opremljenih sob in apartmajev, dve elegantni restavraciji, tri bare, 3.000 kvadratnih metrov velik spa center, telovadnico, otroški klub Kempi, plažo, različne konferenčne zmogljivosti v hotelu kot tudi v ločenem konferenčnem centru, ki se nahaja na hotelska plaža. V sklopu resorta se nahaja tudi Golf Club Adriatic, prvo tekmovalno golf igrišče v Istri z 18 igrišči.

O hotelih Kempinski: Ime Kempinski ponosno nosi rastoča zbirka uglednih hotelov in letovišč po vsem svetu. Kot najstarejša evropska hotelska skupina, ustanovljena leta 1897, je Kempinski svoj ugled zgradil na prepričanju, da sta ekskluzivnost in individualnost ključna elementa pravega razkošja. Iz leta v leto se z odpiranjem novih hotelov in letovišč v Evropi, na Bližnjem vzhodu, v Afriki in Aziji povečuje tudi število gostov, ki cenijo omenjene lastnosti. Kempinski je eden od ustanoviteljev Global Hotel Alliance (GHA), največjega svetovnega združenja neodvisnih hotelskih znamk.

www.kempinski.com

Media contact:

Petra Zierer · Asst Director of Sales & PR

Kempinski Hotel Adriatic & Kempinski Palace Portorož

T +386 40 457 171 · petra.zierer@kempinski.com

Page 1 of 3

9 Kempinski Hotel Adriatic ISTRIA CROATIA