O-STA

Očistimo celjske hribe in naših 100 + 7

Letošnji medgeneracijski projekt Gimnazije Celje - Center in Društva GCC se začenja v petek, 13. 9., z akcijo Očistimo celjske hribe in zaključuje v soboto, 14. 9., s koncertnim piknikom zasedbe The Šlagers v šolskem parku

Že osmo leto zapored Društvo GCC, ki povezuje nekdanje dijake, učitelje in prijatelje Gimnazije Celje - Center (GCC), pripravlja tradicionalno druženje generacij Naših 100+... Tokrat bodo stotki dodali še sedmico, družabnemu pa tudi okoljski predznak. V petek, 13. 9., v sodelovanju s Celjskim mladinskim centrom, celjskimi taborniki in s podporo sredstev Evropske solidarnostne enote pripravljajo ekošportni dan z naslovom Očistimo celjske hribe, v soboto, 14. 9., pa se bo ob 20. uri v parku za GCC začel veliki koncertni piknik z zasedbo The Šlagers in glasbenimi gosti iz vrst sedanjih in nekdanjih dijakov šole. Prireditev posvečajo 70-letnici vselitve celjskega Učiteljišča v impozantno secesijsko poslopje v današnji Kosovelovi ulici.

Sobotni koncertni dogodek organizatorji snujejo v sproščenem vzdušju v parku za šolo, ki je v zadnjih letih postal zanimivo inovativno učno okolje z večimi prostori za učenje in rekreacija. V poletnih mesecih so na GCC uredili tudi teraso, ki je povezana z notranjo jedilnico, želijo pa si, da postane novo središče družabnega življenja in tudi prizorišče različnih prireditev, ki jih na šoli ne manjka. Dan prej bo več kot 1100 sedanjih in nekdanjih dijakov, učiteljev in čistilo smeti ob priljubljenih celjskih pohodniških poteh - mestni park s srčno potjo, Anskim vrhom, razgledno ploščadjo, gozd nad Polulami, Petriče, Savinjsko nabrežje, Brica in Celjska koča. S tem na GCC, v Celjskem mladinskem centru in pri tabornikih Roda II. grupe odredov tudi letos podpirajo akcijo Očistimo Slovenijo Ekologov brez meja, ki so se ji na GCC pridružili že lani.

Celoten projekt je letos posvečen spominu na 70-letnico vselitve celjskega Učiteljišča v impozantno poslopje GCC, ki je nepogrešljivi del celjske mestne vedute. Od tod je v letih od 1949 pa do leta 1991 v svet odšlo veliko izjemnih pedagoških delavcev. S samostojnostjo Slovenije je na bogatih koreninah preteklosti nastala današnja Gimnazija Celje - Center, ki s programom predšolske vzgoje še danes predstavlja center pedagoškega izobraževanja v regiji, z več kot 1000 dijaki iz zaposlenimi ter dvema gimnazijskima programoma pa eno največjih, z izjemnimi uspehi in aktivno dijaško skupnostjo pa tudi eno najaktivnejših šol naše države.

Naših 100+7 je prireditev namenjena vsem nekdanjim in sedanjim dijakom, staršem, učiteljem, prijateljem GCC, pa tudi širši javnosti. 13. in 14. 9. tako na šoli pričakujejo številne udeležence, na sobotnem koncertu pa tudi goste iz vse države in tujine.

PRILOGA: fotografije s prejšnjih projektov Naših 100+... (arhiv GCC)

Dodatne informacije:
Gregor Deleja, ravnatelj GCC, 041 708 945, gregor.deleja@gcc.si, http://www.gcc.si/nasih-1007/