O-STA

Bepanthen nam pomaga že 75 let

Ljubljana, november 2019 - Svetovno znana blagovna znamka Bepanthen® je ena redkih, ki se lahko pohvalijo s tri četrt stoletja dolgo tradicijo. Bepanthen ščiti, obnavlja in zdravi kožo že več generacij. Vsi izdelki iz družine Bepanthen so nežni do kože in vsebujejo dekspantenol, ki koži pomaga pri lastni regeneraciji. Je številka 1*, ko gre za medicinsko nego kože.

Koža je največji in najbolj vsestranski človeški organ. Pri odraslem človeku tehta okoli 3,6 kilograma in meri 2 kvadratna metra. Zgornja plast kože ima mnogo pomembnejšo vlogo kot samo lep videz. Brez nje bi se telo dobesedno izsušilo. Koža ne prepušča vode in ima vlogo izolacijskega ščita, ki varuje telo pred ekstremnimi temperaturami, negativnimi vplivi sončne svetlobe ter nevarnimi kemikalijami. Prav tako nas ščiti pred bakterijami in ima pomembno vlogo pri tvorbi vitamina D, nujno potrebnega za zdrave kosti. Koža je tudi ogromen senzor, prepreden z živci, ki povezujejo možgane z zunanjim svetom. Omogoča pa nam tudi prosto gibanje. Ker je ves čas izpostavljena zunanjim vplivom, je zelo pomembno, da zanjo dobro skrbimo. Le zdrava koža nudi telesu optimalno obrambo, zato ne preseneča, da narašča ozaveščenost o skrbi za kožo.

Bepanthen skrbi za zdravje kože že petinsedemdeset let. Razvili so ga leta 1944 v Švici, od leta 2005 pa je del Bayerjevega portfelja. Njegova glavna sestavina je dekspantenol, ki kožo neguje, ščiti in zdravi, saj podpira njeno lastno sposobnost regeneracije. O koristih Bepanthena govori preko 70 strokovnih študij z različnih področij nege in zdravljenja kože, kot na primer oskrba manjših površinskih ran, pomoč pri atopijskem dermatitisu, nega kože mamice in dojenčka ter nega suhe kože. Vsi izdelki blagovne znamke Bepanthen so nežni do kože, ne vsebujejo konzervansov, barvil in parfumov.

V svetu je Bepanthen številka 1*, ko gre za medicinsko nego kože. Tudi v Sloveniji je vodilna blagovna znamka na področju nege in samozdravljenja kože. Po besedah Ane Lambergar, Bayerjeve regionalne vodje blagovne znamke Bepanthen, je skrivnost uspeha in priljubljenosti Bepanthena prav v njegovi odlični kvaliteti in vsestranskosti.

Bepanthen je še posebej velik zaveznik mamic z dojenčki. Prihod novega družinskega člana je povezan s številnimi vprašanji in dvomi, zato smo v Bayerju zasnovali spletno stran www.desetimesec.si in FB profil Jaz, mama. Mamice tukaj najdejo nasvete in odgovore na vprašanja, ki jih tarejo v tem zahtevnem življenjskem obdobju. Da bi pomagali mamicam v prvih mesecih materinstva, smo združili znanje in izkušnje blagovne znamke Bepanthen in Elevit - multivitaminski izdelki za vsa obdobja nosečnosti, od načrtovanja do dojenja.

Kot pravi Ana Lambergar, se v Bayerju zavedamo, da ni lahko biti mama in da je materinstvo veliko več kot le skrb za nego dojenčkove kože.

*Internal calculation based on QuintilesIMS OTC Global Analysis database DB6 YTD 12/2017

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.