O-STA

Hermes Plus d.d. in Hitachi Data Systems v Sloveniji

Kalifornijska družba Hitachi Data Systems (HDS) in dunajska družba S&T (System Integration & Technology) sta podpisala pogodbo o sodelovanju na področju trženja in vzdrževanja izdelkov Hitachi Data Systems. Podpis pogodbe je pomembna pridobitev za slovenski trg informacijske tehnologije, saj bo podjetje Hermes Plus d.d., s tem pričelo tržiti in vzdrževani izdelke podjetja Hitachi Data Systems na področju Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Makedonije in Jugoslavije. Pogodba o sodelovanju vključuje tudi postavitev odzivnega centra za 24 urni nadzor v Ljubljani, kar je veliko priznanje in tudi obveznost za servis Hermes Plus d.d.. Nadzorni center bo poleg Slovenije pokrival še področje 14 držav centralne in vzhodne Evrope .

Hitachi Data Systems je izdelovalec visokozmogljivih diskovnih sistemov z možnostjo priklopa na Windows, UNIX in IBM/390 sisteme. HDS Freedom Storage Lightning 9900 je tehnološko vodilni diskovni sistem z edinstveno preklopno tehnologijo, kar ga uvršča na sam vrh med proizvajalci diskovnih podsistemov. Za manj zahtevna okolja pa je od začetka leta 2001 na voljo HDS Freedom Thunder 9200.

Hitachi Data Systems trži svoje diskovne sisteme na evropskem trgu samostojno šele od februarja 2000, prej pod okriljem družbe Comparex, poznane tudi v Sloveniji.

Družba Hitachi Ltd., ki je stoodstotni lastnik HDS, je eno najstarejših japonskih podjetij. V Evropo so prodrli predvsem z visoko tehnologijo v izdelkih široke potrošnje, t.j. v televizorjih, videozapisovalnikih, glasbenih HI-FI komponentah ter video kamerah. Hitachi Ltd. se je kasneje usmeril v vrhunske izdelke s področja informacijske tehnologije in v nekaj letih se je prebil v sam svetovni vrh med prve tri največje dobavitelje diskovnih podsistemov. Njihovo tehnologijo v Evropi uporabljajo Royal Bank of Scotland, Ericsson, Volvo, La Caixa, Carlsberg, Credit Suisse. V Sloveniji pa Hitachi izdelke uporabljajo podjetja, banke in vladne ustanove.

Podrobnejše informacije pokličite:

Monika Kunstic, telefon: 01 5895 324, fax: 01 5895 204,

e-mail: monika.kunstic@hermes-plus.si